Woning kopen Amsterdam-Duivendrecht

Ga je een woning kopen in Amsterdam-Duivendrecht? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 6.301 huizen (54,9% koop, 44,9% huurwoningen). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €554.471. Op deze website tonen wij het nieuwe woningaanbod in Amsterdam-Duivendrecht, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2022 is €435.000, de doorsnee verkoopprijs is €554.471.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals sportclubs, winkels, natuurgebieden, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
PlaatsAmsterdam-Duivendrecht
Postcode1114
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)14.026
Aantal huishoudens6.314
Aantal huishoudens met kinderen2.281
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen6.301
Aantal koopwoningen3.764
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€435.000
Gemiddelde verkoopprijs€554.471
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2880 kWh

Woningaanbod Amsterdam-Duivendrecht augustus 2022

In het schema hierna tref je de beschikbare koopwoningen in augustus 2022. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als zuinigheid en en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Duivendrecht, Schiphol, Schiphol-Rijk, Den Ilp en Volendam.

woning-te-koop-amsterdam-duivendrecht

Appartement kopen in Amsterdam-Duivendrecht

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 & 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 970 m3 gas en +/- 2080 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Amsterdam-Duivendrecht

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 en 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1190 kuub gas en gem. 3150 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Amsterdam-Duivendrecht is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 – 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3290 kWh elektriciteit en 1390 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Amsterdam-Duivendrecht

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 & 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3870 kWh stroom + 1590 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4720 stroom (kWh) en 2110 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Amsterdam-Duivendrecht

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Amsterdam-Duivendrecht Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning definitief te regelen. Op basis van koopsom, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Amsterdam-Duivendrecht

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Amsterdam-Duivendrecht en in de buurt.

MakelaardijStraatnaamPostcodePlaats
Amstel Property AgencyJoop Geesinkweg 9011114 ABAmsterdam Duivendrecht
Regus – Amsterdam AmstelJoop Geesinkweg 901-9991114 ABAmsterdam Duivendrecht
Vincent & Vincent B.V.Entrada 1001114 AAAmsterdam Duivendrecht
VOF R. & I. SchouteIn de Korenmolen 91115 GNDuivendrecht
Blom VOFHermelijnvlinder 2351113 LEDiemen
Altijd Een KamerHeivlinderweg 651113 LSDiemen
Lijst met mogelijkheden voor een taxateur of makelaardij in Amsterdam-Duivendrecht.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Amsterdam-Duivendrecht geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 – €2.800. In de lijst hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Amsterdam-Duivendrecht.

HypotheekadviseurStraatnaamPostcodePlaats
Nationale HypotheekbondDiemermere 11112 TADiemen
Vos GarantSchoolstraat 151127 PZDen Ilp
Waterland Financiële PlanningJan Nieuwenhuizenplein 121135 WVEdam
Hypotheekaanvragen.nlDennenlaan 124-1261161 CTZwanenburg
Jager Makelaars & Taxateurs OG DeWilhelminaplantsoen 31111 CJDiemen
Dry HouseHartveldseweg 34-C1111 BGDiemen
Adresgegevens van hypotheekadviseurs regio Ouder-Amstel.

Recent verkochte huizen in Amsterdam-Duivendrecht

Recent (augustus 2022) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Amsterdam-Duivendrecht en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Amsterdam-Duivendrecht kopen?

In deze gemeente Ouder-Amstel zijn er 6.301 huizen. Er zijn 3.764 (54,9%) koopwoningen en 2.537 (44,9%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 119 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €435.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €554.471. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Amsterdam-Duivendrecht. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Amsterdam-Duivendrecht?

Een woonobject in Ouder-Amstel gebruikt gemiddeld 1210 m3 gas voor verwarming en warm water en 2880 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (970 m3 per jaar aan gas en 2080 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (2110 m3 aan gas en 4720 kWh stroom). Veel bezitters van huizen te koop in Amsterdam-Duivendrecht passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Amsterdam-Duivendrecht?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 14.026 inwoners in 6.314 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.316 eenpersoonshuishoudens, 1.717 gezinnen zonder kinderen en 2.281 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,2 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Amsterdam-Duivendrecht?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Amsterdam-Duivendrecht bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.ouder-amstel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1114.