5 redenen voor het kopen van een woning in Egypte

Egypte, het land van de farao’s, majestueuze piramides en de machtige Nijl, heeft meer te bieden dan alleen zijn rijke geschiedenis en adembenemende landschappen. Terwijl het land al eeuwenlang reizigers en geschiedenisliefhebbers aantrekt, ontdekken steeds meer mensen de aantrekkingskracht van Egypte als een ideale plek voor vastgoedinvesteringen. Of je nu droomt van een zonovergoten vakantiehuis of overweegt om te investeren in een rendabele verhuurmogelijkheid, Egypte heeft het allemaal. In dit artikel geven we vijf redenen waarom het kopen van een woning in Egypte een beslissing kan zijn waar je geen spijt van zult krijgen.

🏅 Uitgelichte Makelaars in Egypte

Ben je enthousiast en wil je ook investeren in een tweede vakantiewoning in Egypte? Hieronder vind je een overzicht met Nederlandstalige makelaars actief in Egypte die je kunnen helpen.

dutch real estate egypte

Dutch Real Estate Egypt
Dutch Real Estate Egypt is het bedrijf van Ted en Amanda. Zij zijn dé specialist in vastgoed in Egypte. Zij kennen de markt en kunnen je helpen bij het vinden van een geschikte studio, appartement of huis. Ook kunnen ze bemiddelen met de huur of verhuur.


1. De woningen zijn er spotgoedkoop!

Terwijl de vastgoedprijzen in veel Westerse landen door het dak gaan, biedt Egypte een verfrissend alternatief voor wie op zoek is naar betaalbaar vastgoed. Een tweede huis in het land van de Nijl en piramides komt zonder het exorbitante prijskaartje dat je vaak ziet in steden als Amsterdam, Parijs of Londen.

Neem bijvoorbeeld de populaire kuststad Hurghada, een juweel aan de Rode Zee. Hier kun je al een prachtig appartement vinden voor slechts €25.000! Ter vergelijking, voor datzelfde bedrag zou je in veel Westerse steden hooguit een parkeerplaats kunnen kopen.

Bovendien zijn deze Egyptische woningen niet alleen goedkoop in aanschaf, maar vaak ook ruim, goed gelegen en van moderne gemakken voorzien. Of je nu droomt van een uitzicht op de zee, een centrale stadslocatie of een rustige buitenwijk, er is een betaalbaar stukje Egypte dat op jou wacht.

Dus, of je nu op zoek bent naar een vakantieverblijf, een plek om je terug te trekken na je pensioen, of een investeringskans, de verrassend betaalbare woningmarkt van Egypte biedt immense mogelijkheden voor elk budget. En met de huidige gunstige wisselkoersen en lage aanschafkosten, is er nooit een beter moment geweest om te overwegen je eigen stukje paradijs in Egypte te kopen.

2. Het levensonderhoud is hier heel voordelig

Egypte is niet alleen aantrekkelijk vanwege de betaalbare vastgoedprijzen, maar ook vanwege het lage levensonderhoud. Terwijl de kosten voor basisbehoeften in Westerse landen blijven stijgen, blijft het leven in Egypte verrassend betaalbaar.

Laten we eens kijken naar enkele dagelijkse uitgaven:

  • Eten en drinken: Uit eten gaan in lokale restaurants is in Egypte een waar genoegen voor zowel je smaakpapillen als je portemonnee. Voor slechts een paar euro kun je al genieten van heerlijke, traditionele gerechten zoals koshari, falafel en moussaka. Verse producten zoals groenten, fruit en vlees zijn op lokale markten en winkels vaak goedkoper dan wat je gewend bent in Westerse supermarkten.
  • Vervoer: Of je nu kiest voor het openbaar vervoer of voor een privé-taxi, de vervoerskosten zijn in Egypte aanzienlijk lager dan in veel andere landen. Dit maakt het gemakkelijk en betaalbaar om het land te verkennen.
  • Diensten en voorzieningen: Van internet tot huishoudelijke diensten en nutsvoorzieningen; de maandelijkse uitgaven voor het onderhoud van een woning in Egypte zijn aanzienlijk lager dan je wellicht zou verwachten.
  • Recreatie en vrije tijd: Of je nu zin hebt in een uitje naar de bioscoop, een bezoek aan een lokale spa of een duikexcursie in de Rode Zee, de kosten voor recreatie en activiteiten zijn in Egypte zeer betaalbaar.

De combinatie van de lage kosten voor zowel vastgoed als levensonderhoud maken Egypte tot een ideale bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een tweede huis. Of je nu van plan bent om het grootste deel van het jaar in Egypte door te brengen of er slechts een paar maanden per jaar te verblijven, je zult merken dat je geld er veel verder reikt dan in vele andere delen van de wereld.

3. Het hele jaar door een aangenaam klimaat

Voor velen is het klimaat een doorslaggevende factor bij het kiezen van een tweede huis, en wat dat betreft stelt Egypte zeker niet teleur. Het land wordt gekenmerkt door zijn zonnige, droge woestijnklimaat, wat betekent dat je kunt genieten van heldere blauwe luchten en zonneschijn het grootste deel van het jaar.

  • Vrijwel altijd zonnig: Terwijl veel Europese landen in de wintermaanden met grijs en guur weer kampen, biedt Egypte ook dan aangename temperaturen en volop zon. Dit maakt het een ideale winteruitwijkplaats voor hen die de kou willen ontvluchten.
  • Zomervakantie: Hoewel de zomers in sommige delen van het land behoorlijk heet kunnen zijn, zorgt de droogheid van het klimaat ervoor dat de warmte draaglijker aanvoelt dan in vochtigere klimaten. Bovendien zijn er aan de kustgebieden, zoals in Hurghada, vaak verkoelende zeebriesjes die zorgen voor een aangename temperatuur.
  • Duikersparadijs: Dankzij het heldere, warme water van de Rode Zee is Egypte een van de topbestemmingen ter wereld voor duikers. Adembenemende koraalriffen, een rijke onderwaterfauna en talloze scheepswrakken maken het een must-visit voor zowel beginnende als ervaren duikers. En met het aangename klimaat kun je vrijwel het hele jaar door duiken.

Of je nu wilt zonnebaden in de winter, wilt genieten van zwoele zomeravonden of de magische onderwaterwereld van de Rode Zee wilt verkennen, Egypte’s klimaat maakt het allemaal mogelijk, het hele jaar door. Een tweede huis in dit zonovergoten land zorgt er gegarandeerd voor dat je altijd een plekje onder de zon hebt.

4. Het land is erg populair bij toeristen

Egypte, met zijn mix van oude beschavingen, indrukwekkende landschappen en zonovergoten stranden, is al lange tijd een magneet voor reizigers van over de hele wereld. De continue toestroom van toeristen maakt een investering in het land niet alleen aantrekkelijk, maar ook potentieel lucratief.

  • Historische aantrekkingskracht: De piramides van Gizeh, de tempels van Luxor en de Vallei der Koningen; de historische schatten van Egypte zijn wereldberoemd en trekken jaarlijks miljoenen geschiedenis- en cultuurliefhebbers.
  • Strandbestemmingen: Plaatsen zoals Sharm El Sheikh, Hurghada en Marsa Alam zijn beroemd om hun gouden stranden, kristalheldere wateren en uitstekende duikmogelijkheden. Deze gebieden zijn vooral populair bij zonaanbidders, watersportliefhebbers en gezinnen.
  • Nijlcruises: De Nijl, die zich een weg baant door het hart van Egypte, is een populaire route voor cruises. Toeristen worden verliefd op de schilderachtige uitzichten, gecombineerd met stops bij enkele van de meest iconische archeologische locaties van het land.
  • Hoge bezettingsgraden: Dankzij deze toeristische trekpleisters kennen veel regio’s in Egypte hoge bezettingsgraden in hotels en vakantiewoningen, wat het aantrekkelijk maakt voor investeerders die hun eigendom willen verhuren.

Door te investeren in een woning in Egypte, positioneer je jezelf in een markt die profiteert van deze gestage stroom van internationale bezoekers. Of je nu kiest voor een appartement in een bruisende badplaats of een rustiger gelegen villa nabij historische bezienswaardigheden, er is altijd wel een groep toeristen op zoek naar de perfecte verblijfplaats, waardoor je investering kan groeien in waarde en rendement.

5. Een gunstig belastingbeleid

Een van de vaak over het hoofd geziene voordelen van het investeren in vastgoed in Egypte is het gunstige belastingbeleid van het land. In tegenstelling tot sommige andere landen waar buitenlandse investeerders worden geconfronteerd met ingewikkelde belastingstelsels en hoge tarieven, is het systeem in Egypte relatief eenvoudig en voordelig.

In feite zijn er geen belastinghindernissen of een minimale waarde van het onroerend goed waar je rekening mee moet houden. Het belastingtarief bedraagt slechts 3% van de aankoopprijs. Dit is aanzienlijk lager dan in veel andere populaire vastgoedmarkten en kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de lange termijn.

Echter, net als bij elke internationale investering, is het van cruciaal belang om samen te werken met een betrouwbare partner die bekend is met de lokale markt en goede contacten heeft in Egypte. Deze partner kan je begeleiden bij het navigeren door de regelgeving, het zorgen voor een soepel aankoopproces en het waarborgen van de wettigheid van je investering.

Het belastingbeleid in Egypte is niet alleen gunstig voor buitenlandse investeerders, maar maakt de aankoop van een tweede huis daar nog aantrekkelijker. Door de combinatie van lage aankoopprijzen, een aangenaam klimaat, en dit vriendelijke belastingbeleid, kan een investering in Egyptisch vastgoed een slimme financiële zet zijn.

Plaats een reactie