Woning kopen Rotterdam

Jouw ideale woning kopen in Rotterdam? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving zijn er allerhande faciliteiten als winkels, OV en scholen. Ook is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 317.945 woningen (35,1% koop, 64,4% huur). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €364.018. Op deze website tonen wij het actuele woningaanbod in Rotterdam, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde woningprijs is €364.018.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3011
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)651.157
Aantal huishoudens328.283
Aantal huishoudens met kinderen96.065
Gemiddelde huishoudensgrootte1,95
Aantal woningen317.945
Aantal koopwoningen81.205
Aantal huurwoningen236.740
Gemiddelde woonoppervlakte90 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.018
Gemiddeld gasverbruik770 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Rotterdam juni 2024

In deze lijst check je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, liggingen additionele aspecten als CV-ketel of rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Schiedam, Vlaardingen, Barendrecht, Ridderkerk en Molenlanden.

woning-te-koop-rotterdam

Een appartement kopen in Rotterdam

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 en 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 670 m3 gas en daarbij 2030 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Rotterdam

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 en 118 m2.
 • Het energieverbruik is circa 920 kuub gas en tevens 2980 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Rotterdam is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 125 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3130 kWh elektriciteit en 1130 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Rotterdam

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 128 m2 en 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3850 kWh elektra & 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 & 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4660 elektra (kWh) + 2000 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Rotterdam

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij berekend heeft wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Rotterdam Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te handelen. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Rotterdam

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Rotterdam en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Rotterdam geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 – €3.000. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Rotterdam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rotterdam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Rotterdam

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Rotterdam en omgeving. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Rotterdam kopen?

In de hele gemeente Rotterdam registreren wij 317.945 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 81.205 (35,1%) koopwoningen en 236.740 (64,4%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 90 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €222.000 en de gem. marktprijs is €364.018. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Rotterdam. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Rotterdam?

Een woning in Rotterdam heeft een verbruik van gemiddeld 770 kuub aardgas en 2310 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (670 m3 per jaar aan gas en 2030 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2000 m3 aan gas en 4660 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Rotterdam passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Rotterdam?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 651.157 mensen in 328.283 verschillende gezinnen. Het betreft 158.909 eenpersoonshuishoudens, 73.309 huishoudens zonder kinderen en 96.065 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 1,95 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Rotterdam?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Rotterdam realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.rotterdam.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 3000, 3001, 3002, 3003, 3004, 3005, 3006, 3007, 3008, 3009, 3011, 3012, 3013, 3014, 3015, 3016, 3021, 3022, 3023, 3024, 3025, 3026, 3027, 3028, 3029, 3031, 3032, 3033, 3034, 3035, 3036, 3037, 3038, 3039, 3041, 3042, 3043, 3044, 3045, 3046, 3047, 3050, 3051, 3052, 3053, 3054, 3055, 3056, 3059, 3061, 3062, 3063, 3064, 3065, 3066, 3067, 3068, 3069, 3071, 3072, 3073, 3074, 3075, 3076, 3077, 3078, 3079, 3081, 3082, 3083, 3084, 3085, 3086, 3087, 3088, 3089.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie