Woning kopen Tilburg

Jouw volgende woning kopen in Tilburg? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 102.471 huizen (50,4% koop, 49% huurhuis). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €342.612. Op dit huizenportaal tonen wij het nieuwe woningaanbod in Tilburg, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €226.000, de gemiddelde prijs van een woning is €342.612.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals restaurants, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5038
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)219.789
Aantal huishoudens108.875
Aantal huishoudens met kinderen31.109
Gemiddelde huishoudensgrootte1,98
Aantal woningen102.471
Aantal koopwoningen65.233
Aantal huurwoningen37.238
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€226.000
Gemiddelde verkoopprijs€342.612
Gemiddeld gasverbruik800 m3
Gemiddeld stroomverbruik2730 kWh

Woningaanbod Tilburg mei 2024

In deze lijst tref je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Selecteer op perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, liggingen meer onderwerpen zoals energielabel of en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen die te koop staan in Goirle, Oisterwijk, Geertruidenberg, Drimmelen en Oosterhout.

woning-te-koop-tilburg

Appartementen te koop Tilburg

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 104 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 500 m3 gas + 1920 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Tilburg

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 110 m2.
 • Het energieverbruik is circa 830 kuub gas en gem. 2980 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Tilburg is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 128 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3190 kWh elektra en 1010 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Tilburg

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 143 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3600 kWh elektra + 1300 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 – 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 4680 elektra (kWh) en 1810 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Tilburg

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Tilburg Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zal afhangen van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Gebaseerd op het bod, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Tilburg

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Tilburg en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Tilburg geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.800 & €2.950. In de volgende weergave vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Tilburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tilburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Tilburg

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Tilburg en omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Tilburg kopen?

In de buurt van de gemeente Tilburg registreren wij 102.471 huizen. Het gaat daarbij om 65.233 (50,4%) koopwoningen en 37.238 (49%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 112 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €226.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €342.612. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tilburg. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Tilburg?

Een woning in Tilburg kent een gem. verbruik van 800 m3 gas en 2730 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (500 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1920 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1810 m3 gas voor verwarming en warm water en 4680 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Tilburg passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Tilburg?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 219.789 personen die we kunnen onderverdelen in 108.875 verschillende gezinnen. Het gaat om 49.696 eenpersoonshuishoudens, 28.070 gezinnen zonder kinderen en 31.109 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 1,98 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Daarna komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Tilburg?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Tilburg laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.tilburg.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5000, 5001, 5002, 5003, 5004, 5011, 5012, 5013, 5014, 5015, 5017, 5018, 5021, 5022, 5025, 5026, 5032, 5035, 5036, 5037, 5038, 5041, 5042, 5043, 5044, 5045, 5046, 5047, 5048, 5049.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie