Woning kopen Nijmegen

Wil je een woning kopen in Nijmegen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt bestaan er meerdere faciliteiten als winkels en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 82.317 woningen (43,5% koop, 56% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €364.849. Op dit woningportaal vind je het nieuwe woningaanbod in Nijmegen, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €252.000, de gemiddelde transactieprijs is €364.849.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals sportclubs, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNijmegen
Postcode6511
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)177.659
Aantal huishoudens96.644
Aantal huishoudens met kinderen22.500
Gemiddelde huishoudensgrootte1,81
Aantal woningen82.317
Aantal koopwoningen44.895
Aantal huurwoningen37.422
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.849
Gemiddeld gasverbruik990 m3
Gemiddeld stroomverbruik2440 kWh

Woningaanbod Nijmegen mei 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, bouwjaaren extra details als energieneutraal & de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het huizenaanbod in Berg en Dal, Heumen, Kerkrade, Brunssum of Heerlen.

woning-te-koop-nijmegen

Appartement kopen in Nijmegen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 & 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 790 m3 gas en doorgaans 1880 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Nijmegen

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 115 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1010 kuub gas en tevens 2720 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Nijmegen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 125 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2910 kWh elektriciteit en 1210 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Nijmegen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 & 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3350 kWh elektriciteit & 1520 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 en 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4400 elektriciteit (kWh) & 2130 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Nijmegen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nijmegen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Nijmegen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Nijmegen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nijmegen geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 en €2.800. In de opsomming hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Nijmegen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijmegen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Nijmegen

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Nijmegen en omliggende plekken. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Nijmegen kopen?

In de gemeente Nijmegen zijn er 82.317 woonhuizen. Het gaat om 44.895 (43,5%) koophuizen en 37.422 (56%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 114 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €252.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €364.849. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijmegen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Nijmegen?

Een woonobject in Nijmegen verbruikt qua energie gem. zo’n 990 m3 per jaar aan gas en 2440 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (790 kuub gas en 1880 elektra (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (2130 m3 gas en 4400 electriciteit (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Nijmegen passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Nijmegen?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 177.659 inwoners in 96.644 verschillende gezinnen. Dat betreffen 52.250 eenpersoonshuishoudens, 21.894 gezinnen zonder kinderen en 22.500 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 1,81 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Nijmegen?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Nijmegen zetten. Informeer bij de gemeente (www.nijmegen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6500, 6501, 6503, 6504, 6511, 6512, 6515, 6521, 6522, 6523, 6524, 6525, 6531, 6532, 6533, 6534, 6535, 6536, 6537, 6538, 6541, 6542, 6543, 6544, 6545, 6546, 6564, 6574.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie