Woning kopen Den Haag

Jouw ideale woning kopen in Den Haag? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In de buurt heb je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop is er vlakbij een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 265.959 huizen (42% koop, 57% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €411.717. Op deze pagina vind je het actuele woningaanbod in Den Haag, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €271.000, de doorsnee verkoopprijs is €411.717.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals sportclubs, winkels, restaurants, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteDen Haag
Postcode2511
Netnummer070 (+3170)
Inwoners (gemeente)545.838
Aantal huishoudens268.306
Aantal huishoudens met kinderen83.008
Gemiddelde huishoudensgrootte2
Aantal woningen265.959
Aantal koopwoningen56.307
Aantal huurwoningen209.652
Gemiddelde woonoppervlakte94 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.717
Gemiddeld gasverbruik950 m3
Gemiddeld stroomverbruik2330 kWh

Woningaanbod Den Haag juli 2024

In onderstaande weergave blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Kies op basis van woningtype, aantal kamers, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energieneutraal & rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Delft, Midden-Delfland, Nieuwkoop, Bodegraven-Reeuwijk en Alphen aan den Rijn.

woning-te-koop-den-haag

Appartementen te koop Den Haag

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 en 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 890 m3 gas en tevens 2050 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Den Haag

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 111 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1070 kuub gas & 3210 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Den Haag is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 131 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3490 kWh elektriciteit + 1230 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Den Haag

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 130 m2 – 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4170 kWh elektra + 1260 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4920 stroom (kWh) en 1760 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Den Haag

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Den Haag Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Op basis van koopsom, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Den Haag

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Den Haag en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Den Haag helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 – €2.950. In het schema hier bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Den Haag.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Den Haag. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Den Haag

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Den Haag en direct omgeving. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost gemiddeld een woning in Den Haag kopen?

In de buurt van de gemeente Den Haag bestaan er circa 265.959 huizen. Dit zijn 56.307 (42%) koopwoningen en 209.652 (57%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 94 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €271.000 en de gem. marktprijs is €411.717. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Den Haag. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Den Haag?

Een woonobject in Den Haag verbruikt gemiddeld 950 kuub aardgas en 2330 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (890 m3 per jaar aan gas en 2050 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4920 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Den Haag passen duurzame producten zoals warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Den Haag?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 545.838 personen in 268.306 verschillende gezinnen. Dit zijn 128.868 eenpersoonshuishoudens, 56.430 gezinnen zonder kinderen en 83.008 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Den Haag?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Den Haag laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.denhaag.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2244, 2490, 2491, 2492, 2493, 2495, 2496, 2497, 2498, 2500, 2501, 2502, 2503, 2504, 2505, 2506, 2507, 2508, 2509, 2511, 2512, 2513, 2514, 2515, 2516, 2517, 2518, 2521, 2522, 2523, 2524, 2525, 2526, 2531, 2532, 2533, 2541, 2542, 2543, 2544, 2545, 2546, 2547, 2548, 2551, 2552, 2553, 2554, 2555, 2561, 2562, 2563, 2564, 2565, 2566, 2571, 2572, 2573, 2574, 2581, 2582, 2583, 2584, 2585, 2586, 2587, 2591, 2592, 2593, 2594, 2595, 2596, 2597.

Plaats een reactie