Woning kopen Arnhem

Ga je een woning kopen in Arnhem? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast ontdek je hier een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 77.839 woningen (43,5% koop, 55,4% huur). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €344.738. Op dit woningplatform blader je door het actuele woningaanbod in Arnhem, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Er is een mix van rijwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €217.000, de gemiddelde transactieprijs is €344.738.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteArnhem
Postcode6811
Netnummer026 (+3126)
Inwoners (gemeente)161.348
Aantal huishoudens81.399
Aantal huishoudens met kinderen22.904
Gemiddelde huishoudensgrootte1,94
Aantal woningen77.839
Aantal koopwoningen40.092
Aantal huurwoningen37.747
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€217.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.738
Gemiddeld gasverbruik960 m3
Gemiddeld stroomverbruik2470 kWh

Woningaanbod Arnhem juni 2024

Met onze woningzoeker check je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, ligging, bouwjaaren additionele aspecten als woninglabel en aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Renkum, Rozendaal, Ede, Wageningen & Lingewaard.

woning-te-koop-arnhem

Appartement kopen in Arnhem

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas en daarbij 1960 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Arnhem

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 990 kuub gas en daarbij 2740 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Arnhem is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 85 m2 – 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2920 kWh elektriciteit + 1210 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Arnhem

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3400 kWh stroom & 1350 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4310 stroom (kWh) en 1910 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Arnhem

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Arnhem Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. D.m.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Arnhem

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Arnhem en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Arnhem geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 en €2.850. In de lijst hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Arnhem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Arnhem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Arnhem

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Arnhem en net daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Arnhem kopen?

In en rondom de gemeente Arnhem vinden we circa 77.839 huizen. Er zijn 40.092 (43,5%) koopwoningen en 37.747 (55,4%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 104 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €217.000 en de gem. verkoopprijs is €344.738. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Arnhem. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Arnhem?

Een woning in Arnhem kent een gem. verbruik van 960 m3 aan gas en 2470 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 kuub gas p/jaar en 1960 kWh elektra. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1910 m3 gas en 4310 kWh electriciteit). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Arnhem passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Arnhem?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 161.348 inwoners in 81.399 gezinnen. Dat betreffen 39.296 eenpersoonshuishoudens, 19.199 gezinnen zonder kinderen en 22.904 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 1,94 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Hierna begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Arnhem?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Arnhem laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.arnhem.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6800, 6801, 6802, 6803, 6811, 6812, 6813, 6814, 6815, 6816, 6821, 6822, 6823, 6824, 6825, 6826, 6827, 6828, 6831, 6832, 6833, 6834, 6835, 6836, 6841, 6842, 6843, 6844, 6845, 6846.

Plaats een reactie