Een vakantiehuis kopen in het buitenland: de beste bestemmingen

Het idee van een eigen plek onder de zon of verscholen tussen besneeuwde bergtoppen is voor velen een droom die op het verlanglijstje staat. Een tweede huis, of het nu een zonovergoten villa aan de Costa del Sol is of een gezellige berghut in het hart van Oostenrijk, biedt niet alleen een toevluchtsoord voor persoonlijke vakanties, maar ook een kans op een lucratieve investering. Of je nu op zoek bent naar een plek om jezelf terug te trekken, een vakantiewoning voor gemengd gebruik, of een puur verhuurobject, de wereld zit vol met verborgen juweeltjes die wachten op ontdekking. In deze blog vind je de beste bestemmingen om te investeren in een tweede woning!

🇪🇸 1. Spanje: een zonnige oase voor een tweede huis

Spanje, gelegen in het zuidwesten van Europa, staat wereldwijd bekend om zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur, en adembenemende landschappen. Spanje heeft een geweldige kustlijn maar ook een prachtig ruig en bergachtig binnenland. Veel mensen voelen zich bovendien aangetrokken tot de Spaanse levensstijl. De meest populaire plekken voor vakantiewoningen in Spanje zijn onder andere de Costa del Sol, Costa Blanca, de Balearen (zoals Ibiza en Mallorca) en de Canarische Eilanden. Deze regio’s trekken bezoekers en investeerders aan met hun prachtige stranden, zonnig klimaat en de authentieke Spaanse levensstijl. Meer weten? Bekijk ook onze blog met 10 tips bij het kopen van een huis in Spanje.

Warom is Spanje een uitstekende keuze voor een tweede huis?

  • Klimaat: Spanje biedt het hele jaar door een mild klimaat, ideaal voor zowel zomervakanties als winteruitjes.
  • Betaalbaarheid: In vergelijking met andere Europese landen zijn de vastgoedprijzen in veel regio’s van Spanje relatief betaalbaar.
  • Verhuurpotentieel: Door het toerisme het hele jaar door is er een constant potentieel voor huurinkomsten.
  • Toegankelijkheid: Dankzij de vele luchthavens en een uitstekend wegennetwerk is Spanje gemakkelijk bereikbaar vanuit heel Europa.

🇫🇷 2. Frankrijk: Een Mix van Cultuur en Landschap voor een Tweede Verblijf

Frankrijk, het land van de romantiek, de verfijnde keuken en de iconische kunst, strekt zich uit van de Atlantische kusten tot de Alpen, en biedt een variëteit aan landschappen en culturen die je nergens anders vindt. Het is de thuisbasis van bruisende steden, pittoreske dorpjes en alles daartussenin, waardoor het een geliefde bestemming is voor reizigers en investeerders.

Populaire locaties voor vakantiewoningen zijn onder meer de Provence met zijn lavendelvelden, de Côte d’Azur bekend om zijn glamoureuze stranden, de Dordogne met zijn rustieke charme, en natuurlijk de Alpen voor ski-enthousiastelingen.

Waarom een tweede huis in Frankrijk?

  • Diversiteit: Van stranden tot bergen, van steden tot platteland, Frankrijk heeft het allemaal.
  • Hoge Verhuurpotentieel: Of het nu zomer of winter is, verschillende regio’s in Frankrijk zijn het hele jaar door toeristische hotspots. Zowel voor de strandvakantie als de wintersport!
  • Stabiele Vastgoedmarkt: Frankrijk heeft een historisch stabiele en betrouwbare vastgoedmarkt.
  • Uitstekende Bereikbaarheid: Goede verbindingen via weg, trein (bijvoorbeeld TGV) en diverse internationale luchthavens maken reizen eenvoudig.
  • Cultuur & Keuken: De Franse levensstijl, met zijn culinaire hoogstandjes en rijke cultuur, biedt een unieke levenservaring voor huiseigenaren en gasten

🇬🇷 3. Griekenland: Oude Charme en Idyllische Eilanden

Kiezen voor Griekenland betekent kiezen voor een land waar het oude en het nieuwe samenkomen, en waar de zon bijna het hele jaar door schijnt. Het biedt een perfecte mix voor diegenen die op zoek zijn naar een tweede woning in een mediterraans paradijs.

makelaardij griekenland

Makelaardij Griekenland
Makelaardij Griekenland is een deskundige, discrete en objectieve makelaar. We begeleiden u persoonlijk vanaf de eerste overwegingen tot en met het afsluiten van een koopovereenkomst. Zij beschikken over een groot netwerk in Griekenland, zowel op de eilanden als het vasteland. Bij Makelaardij Griekenland vindt u makelaars die zich onderscheiden vanwege hun uitgebreide professionele en lokale knowhow.

Nikou Real Estate
Nikou Real Estate is een Nederlands – Grieks makelaarskantoor en is gevestigd in Sissi op Kreta. Het bedrijf wordt geleid door Nikos Koutepas en Suzanne Schils. Zij kennen de markt op Kreta ontzettend goed. Zij helpen jou met de taal en helpen je om door de doolhof van de Griekse wet- en regelgeving te komen.

Belangrijkste regio’s en eilanden voor vakantiewoningen:

  • Kreta: Het grootste eiland met diverse landschappen, van stranden tot bergen.
  • Santorini: Bekend om zijn adembenemende zonsondergangen en witgekalkte gebouwen.
  • Mykonos: Populair vanwege het levendige nachtleven en de prachtige stranden.
  • Rhodos: Rijk aan geschiedenis en natuurlijke schoonheid.
  • Corfu: Een groen eiland aan de Ionische Zee met een Venetiaanse invloed.
  • Peloponnesos: Een regio op het vasteland bekend om zijn historische sites en diverse landschap.
    Voordelen van investeren in een vakantiehuis in Griekenland:

Waarom investeren in Griekenland?

  • Aantrekkelijke Prijzen: in Griekenland kan je relatief voordelig een vakantiehuis aanschaffen.
  • Rijke Geschiedenis: Oude ruïnes, tempels en theater, Griekenland is als een openluchtmuseum.
    Betoverende Natuur: Van kristalheldere zeeën tot majestueuze bergen, de natuurlijke schoonheid is ongeëvenaard.
  • Vriendelijke Lokale Gemeenschap: De Griekse gastvrijheid staat hoog aangeschreven.
  • Stabiel Toerisme: Ondanks economische uitdagingen blijft het toerisme in Griekenland bloeien.
  • Makkelijk te Verhuren: Vooral in de zomer zijn eilanden als Mykonos en Santorini enorm populair, wat zorgt voor hoge verhuurinkomsten.

🇦🇹 4. Oostenrijk: Alpine Pracht en Culturele Rijkdom

Oostenrijk is eveneens een heel populair land om een tweede woning te kopen. De Oostenrijkse vastgoedmarkt heeft zich al jarenlang bewezen als robuust en stabiel. Daarnaast is Oostenrijk natuurlijk een schitterend Alpenland waar je het hele jaar door vakantie kunt vieren. In de winter kan je hier fantastisch skiën en in de zomer komen toeristen voor een heerlijke vakantie in de bergen. De meest populaire plekken in Oostenrijk voor vakantiewoningen zijn Tirol (hier zitten vooral de skiresorts), Salzburgerland, Vorarlberg, Stiermarken en Karinthië.

Voordelen van het kiezen van Oostenrijk voor een tweede woning:

  • Vierseizoenen Bestemming: Skiën in de winter, wandelen in de zomer, en culturele evenementen het hele jaar door.
  • Hoge Kwaliteit van Leven: Oostenrijk wordt vaak gerangschikt als een van de landen met de hoogste levensstandaard ter wereld.
  • Robuuste Vastgoedmarkt: De vastgoedmarkt heeft een geschiedenis van stabiliteit en waardegroei.
  • Centrale Ligging in Europa: Gemakkelijke toegankelijkheid vanuit verschillende Europese landen.
    Uitstekend Verhuurpotentieel: Vooral in skigebieden is de vraag naar vakantiewoningen groot.
  • Rijke Cultuur: Van klassieke muziekfestivals tot traditionele alpine evenementen, er is altijd iets te beleven.

🇮🇹 5. Italië: van de Toscaanse heuvels tot de zonovergoten kust van Amalfi

Italië, vaak beschreven als het land in de vorm van een laars, is voor velen een droombestemming voor een tweede huis. Het land heeft zijn stempel gedrukt op de wereld, van de Renaissance-kunst tot de overheerlijke keuken. Van de glooiende heuvels van Toscane, waar olijfbomen en wijngaarden zich uitstrekken zover het oog reikt, tot de kristalheldere wateren van het Comomeer en de pittoreske dorpen van de Amalfikust. En dan heb je ook nog eens de historische rijkdom van Rome, de modehoofdstad Milaan of het unieke karakter van Venetië, de stad op het water? Elke regio heeft zijn eigen charme en biedt unieke kansen voor wie op zoek is naar een vakantiewoning.

Voordelen van het kiezen van Italië voor een tweede woning:

  • Werelderfgoed en Cultuur: Italië heeft meer UNESCO Werelderfgoedlocaties dan elk ander land ter wereld.
  • Voortreffelijke Keuken: Italiaans eten wordt wereldwijd geliefd en is een levenservaring op zich.
  • Klimaatdiversiteit: Van het mediterrane klimaat in het zuiden tot de alpenklimaten in het noorden, er is voor elk wat wils.
  • Diverse Vastgoedopties: Van rustieke boerderijen tot luxueuze villa’s en appartementen in historische stadscentra.
  • Goede Verkeersverbindingen: Met tal van vliegvelden en een efficiënt treinnetwerk is Italië gemakkelijk bereikbaar en te verkennen.
  • Stabiele Toeristische Aantrekkingskracht: Jaar na jaar blijft Italië een topbestemming voor toeristen van over de hele wereld.
desmaakvanitalie

De Smaak van Italië
De Smaak van Italië is jouw startpunt voor een tweede woning in Italië. Zij hebben een exclusieve samenwerking met Second Home. Via House of Italy kan je namelijk gratis de beurs gratis bezoeken. Ter plekke krijg je een gratis boekje met tips voor het kopen van een tweede huis in Italië. Op de beurs kan je dan ook een gratis boekje krijgen met handige tips: aanrader!

Expedition Italia

Expedition Italia
Expedition Italia is een heel handige website met heel veel informatie over wonen en vakantie in Italië. Ben je van plan om een woning in Italië te kopen? Dan is het absoluut de moeite waard om deze website te bekijken en een kijkje te nemen in de inspirerende blog.

Dreamhouse Lucca Logo

Dreamhouse Lucca
Dreamhouse Lucca begeleidt je persoonlijk bij de aankoop of verkoop van jouw woning in Italië. Van de zoektocht naar het object dat aan je wensen voldoet, tot aan de notariële overdracht en ook daarna. Zij hebben veel ervaring met alle aspecten die gemoeid zijn met aankoop en verkoop van onroerend goed in de regio Lucca en Garfagnana in Toscane.

nedmalta logo

NedMalta
Iets ten zuiden van Italië vinden we het eilandje Malta. Heb je nou interesse om te wonen of te werken op Malta? Neem dan eens een kijkje op de website van Nedmalta.com. Dit is een handige site speciaal voor Nederlandstaligen op Malta!


🇹🇷 6. Turkije: De Perfecte Kruising van Europa en Azië

Turkije is een fascinerend land dat het beste van twee werelden verenigt: de westerse cultuur van Europa en de mystieke charmes van het Midden-Oosten. Het is een land vol contrasten, van bruisende metropolen tot rustige stranden en imposante bergen. Voor velen is Turkije de perfecte bestemming voor een tweede huis vanwege zijn rijke cultuur, gastvrije mensen en het diverse landschap. De Turkse Rivièra, die zich uitstrekt langs de zuidkust, staat bekend om zijn prachtige stranden, luxe resorts en levendige steden zoals Antalya. Het gebied rondom Bodrum, met zijn charmante dorpjes en historische bezienswaardigheden, trekt ook veel geïnteresseerden. Dan hebben we nog de magie van Istanbul, een stad die letterlijk twee continenten met elkaar verbindt en waar moderne wolkenkrabbers en oude moskeeën zij aan zij staan.

real pro investments

Real Pro Invest
RealProinvest is uw expert in vastgoed investeringen in Turkije. Het bedrijf heeft een ruim aanbod in alle populaire regio’s zoals Istanbul, Alanya, Antalya, Side en Bodrum. Ook kan Real Pro Invest helpen bij het vinden van een woning op Cyprus. Bekijk de website voor het actuele woningaanbod en alle diensten.

adalet consultancy

Adalet Consultancy
Adalet Consultancy is gespecialiseerd in juridische ondersteuning in Turkije van bedrijven en particulieren uit Nederland. Een eerste gesprek bij Adalet Juridisch adviesbureau voor Turks recht is altijd gratis en geheel vrijblijvend! Bekijk de website van Adalet voor meer informatie en diensten.

Voordelen van het kiezen van Turkije voor een tweede huis:

  • Aantrekkelijk geprijsd: Vastgoedprijzen zijn vaak lager in vergelijking met andere Europese bestemmingen, met goede mogelijkheden voor waardevermeerdering.
  • Prachtig Klimaat: Geniet van lange, zonnige zomers en milde winters in de meeste kustgebieden.
  • Rijke Cultuur en Historie: Van oude Griekse ruïnes tot Ottomaanse paleizen, Turkije is een levend museum.
  • Gastvrijheid: De lokale bevolking staat bekend om haar warmte en vriendelijkheid.
  • Diversiteit van Landschappen: Van zonnige stranden tot besneeuwde bergtoppen, Turkije heeft het allemaal.

🇵🇹 7. Portugal: Prachtige stranden, cultuur en heerlijk eten

Wanneer je denkt aan Portugal, dan komen er al gauw beelden naar boven van gouden zandstranden, schilderachtige vissersdorpjes, glooiende wijngaarden en prachtige oude steden. Dit Zuid-Europese aan de Atlantische Oceaan, is een toevluchtsoord voor diegenen die dromen van zonovergoten dagen en een langzamer, meer ontspannen levensritme. De Algarve is ongetwijfeld een van de meest begeerde regio’s, bekend om zijn luxueuze resorts, golfbanen en indrukwekkende kustlijn. Lissabon, de hoofdstad, met zijn geplaveide straatjes, historische wijken en levendige nachtleven, is niet alleen een ideale stedelijke uitvalsbasis, maar ook een plek waar de rivier de Taag en de zee samenkomen in harmonie. Dan is er nog Porto, de stad van de portwijn, waar de Douro-rivier glinstert onder de zon en oude wijnhuizen hun deuren openen voor nieuwsgierige bezoekers.

vastgoed portugal

Vastgoed Portugal is er voor jou. Laat hen weten waar je naar op zoek bent en ze gaan op zoek in alle portefeuilles, marktplaatsen, portals en partners om de beste plek in Portugal voor jou aan te kopen. Het team bestaat uit Nederlandse oprichters die voor jou de onderhandelingen kunnen doen. Zo wordt een droomhuis in Portugal ineens heel realistisch!

Calvos Casas is

Calvos Casas
Calvos Casas is een expert op de woningmarkt in het noorden van Portugal, oftewel de “Costa Verde”. Deze regio staat ook wel bekend als de Toscane van Europa of de tuin van Portugal. Op de website van Calvos Casas vind je altijd een uitgebreid aanbod. Het team staat graag voor je klaar voor hulp bij de aan/verkoop van onroerend goed maar ook bij bouwbegeleiding en advisering in de ruimste zin van het woord.

immo algarve logo

Immo Algarve
Immo Algarve helpt jou bij de zoektocht naar een appartement, droomwoning of bouwgrond in de Portugese Algarve. Het bedrijf biedt persoonlijk advies en begeleiding vanaf het eerste contact tot aan het officieel koopcontract in het Nederlands. Bekijk de website voor het actuele aanbod van lokale en betrouwbare partners

Portugaladviseur
Op de website PortugalAdviseur.com vind je alle informatie over wonen, werken en ondernemen in Portugal. Ben je van plan om een woning te kopen in Portugal of wil je hier investeren in vastgoed? Dan is de kans groot dat Iven jou kan helpen!

Waarom een woning kopen in Portugal?

  • Gunstig klimaat: Geniet van warme zomers en zachte winters, ideaal voor zowel vakantie als permanente bewoning.
  • Aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding: Vergeleken met andere West-Europese landen zijn de vastgoedprijzen en de kosten van levensonderhoud vaak lager.
  • Veiligheid: Portugal staat bekend als een van de veiligste landen ter wereld.
  • Vriendelijke mensen: De Portugezen staan bekend om hun gastvrijheid en openheid naar buitenlanders.
  • Uitstekende keuken: Van verse visgerechten tot de beroemde pastéis de nata, de Portugese keuken zal zeker bekoren.
  • Sterke verhuurmarkt: Toerisme groeit, vooral in regio’s als de Algarve en steden als Lissabon en Porto, wat zorgt voor goede verhuurkansen.

🇭🇷 8. Kroatië: Stabiel en veelzijdig

Kroatië is een land dat de harten van velen heeft gestolen met zijn adembenemende kustlijn langs de Adriatische Zee, rijke geschiedenis en diverse cultuur. Gelegen in Zuidoost-Europa, deelt het land zijn grenzen met landen als Slovenië, Hongarije, Servië en Bosnië en Herzegovina. Kroatië is een smeltkroes van invloeden, gaande van de Romeinse en Ottomaanse periode tot de Venetiaanse en Habsburgse heerschappij. Dit heeft geleid tot een rijke culturele tapestry die zich manifesteert in de architectuur, gastronomie en levensstijl van het land.

Het landschap van Kroatië is eveneens divers en varieert van de vlakke landbouwgronden en bossen in het noorden tot de ruige bergen in het binnenland en de idyllische eilanden en stranden langs de kust. De Dalmatische kust is misschien wel het meest bekend, met historische steden zoals Dubrovnik en Split die beide een schat aan cultuur en schoonheid bieden. Istrië, in het noordwesten, is een ander populair gebied dat bekend staat om zijn Italiaanse invloeden en truffelgerechten.

middelland logo

Middelland
Middelland begeleidt Nederlanders en Belgen die een appartement, grond of huis kopen in Kroatië. De broers Bob & Nick staan voor je klaar! Bekijk de website voor het actuele aanbod en het dienstenaanbod.

Plitvice Property Croatia
Plitvice Property Croatia is een makelaarskantoor dat villa’s, huizen en andere eigendommen aanbiedt op het platteland van Kroatië. Dit bureau bevindt zich in het Nationaal Park Plitvice-meren, ze zijn voornamelijk actief in de provincie Karlovac.

Waarom een woning kopen in Kroatië?

  • Gunstige Vastgoedprijzen: In vergelijking met andere Europese landen zijn de vastgoedprijzen in Kroatië vaak aantrekkelijker, wat een lagere instapdrempel voor investeerders betekent.
  • EU-lidmaatschap: Als lid van de Europese Unie biedt Kroatië een zekere politieke en economische stabiliteit, wat belangrijk is voor langetermijninvesteringen.
  • Toeristisch Potentieel: Met zijn prachtige kustlijnen, historische steden en diverse activiteiten is Kroatië een populaire toeristische bestemming, wat mogelijkheden biedt voor verhuurinkomsten.
  • Kwaliteit van Leven: Het aangename klimaat, de natuurlijke schoonheid en de rijke cultuur maken Kroatië tot een ideale plek om tijd door te brengen, zowel voor korte vakanties als langere verblijven.
  • Goede Infrastructuur: De goed ontwikkelde transportnetwerken en toeristische voorzieningen maken het gemakkelijk om door het land te reizen en uw investering optimaal te benutten.
  • Veiligheid: Kroatië heeft een relatief lage criminaliteitsgraad, wat een gevoel van veiligheid en zekerheid biedt voor eigenaren van een tweede huis.

🇲🇽 9. Mexico: Mexico: Zon, zee, cultuur en een uitstekende investering

Mexico, een land dat zoveel meer is dan sommigen op het eerste gezicht denken. Het ligt in Noord-Amerika, grenzend aan de Verenigde Staten in het noorden en Belize en Guatemala in het zuiden. Omarmd door zowel de Grote Oceaan als de Caribische Zee, geniet je hier van een heerlijk klimaat. Of je nu houdt van uitgestrekte woestijnen, tropische regenwouden of majestueuze bergen, de Mexicaanse natuur is verrassend en gevarieerd.

Zie je jezelf al liggen op de parelwitte stranden van Cancún of flanerend over de boulevards van Playa del Carmen? Deze plekken trekken jaarlijks miljoenen toeristen en zijn ware paradijzen voor zonliefhebbers. Maar Mexico biedt ook diepe culturele wortels. Denk aan de oude Maya-steden, de levendige markten en de rijke tradities die voelbaar zijn in elke hoek van het land.

Droom je van emigreren of zoek je een tweede thuis ver weg van de dagelijkse sleur? Dan is Mexico een serieuze overweging waard. Vastgoed kopen hier is niet alleen bereikbaar, maar kan ook een slimme investering zijn, zeker op populaire locaties aan de kust.

vastgoed in mexico

Vastgoed in Mexico
Vastgoed in Mexico is jouw Nederlandstalige partner voor het vinden van een (tweede) woning in Mexico. Barbara de Lalaing helpt je van A-Z bij het vinden van een geschikte woning in Mexico. Zij weet veel van de lokale markt, spreekt de taal en beschikt over een uitgebreid netwerk.

Waarom een woning kopen in Mexico?

  • Groeiende vastgoedmarkt: De Mexicaanse vastgoedmarkt toont een opwaartse trend, zeker in toeristische gebieden.
  • Gunstige wisselkoersen: Voor veel buitenlanders maakt de wisselkoers het kopen in Mexico nog aantrekkelijker.
  • Kosten van levensonderhoud: Over het algemeen is leven in Mexico goedkoper dan in veel westerse landen.
  • Rijke cultuur en geschiedenis: Je investeert niet alleen in een huis, maar ook in een cultuurrijk gebied vol tradities en verhalen.
  • Natuurlijke schoonheid: Van stranden tot bergen, je bent altijd dicht bij adembenemende natuur.
  • Toeristisch potentieel: Bezit je een vakantiehuis? Overweeg het te verhuren wanneer je er niet bent, en geniet van de inkomsten dankzij het bruisende toerisme.

Plaats een reactie