Recreatiewoning kopen

Ben jij een liefhebber van vakantie? Dan ga jij misschien wel heel veel weekendjes weg in Nederland of elders in Europa? Heb je wel eens overwogen om dan zelf een vakantiewoning te kopen? Je kunt wel altijd blijven huren, maar kopen is uiteindelijk vaak interessanter (zeker als je het ook als investering ziet). Het bezitten van een recreatiewoning in Nederland wordt steeds populairder. Zowel op een vakantiepark maar ook gewoon elders in de natuur of stad. Op deze pagina lees je meer informatie over dit onderwerp.

Overzicht vakantiewoningen te koop in mei 2024

Heb jij al duidelijk wat voor soort vakantiehuisje je wil? Misschien een luxe bungalow? Een stacaravan, chalet of normale cottage? Wil je een vrijstaand huisje of een geschakelde bungalow op een park? In elke prijsklasse is er wel aanbod te vinden. In het overzicht hieronder kun je direct een groot deel van het aanbod koop-recreatiewoningen bekijken. Het beschikbare aanbod van mei 2024 wisselt snel. Plan dus snel een bezichtiging in en wie weet heb jij straks je eigen vakantieplekje in Nederland.

Bekijk het aanbod op funda

Voordelen van een eigen vakantiehuis

Het leuke van een privé vakantiewoning is dat je deze kunt inrichten zoals jij dat wilt. Soms kan het zijn dat een vakantiepark bepaald eisen stelt en die ook uit handen neemt. Het hebben van een huisje aan zee of aan de kust maakt het mogelijk dat je lekker kunt uitwaaien wanneer jij dat wilt. Zowel in de zomer, winter, herfst en lente. Kies je voor een bungalow in de natuur, dan kan je altijd lekker boswandelingen maken en genieten van de mooie omgeving (dieren, bomen, planten en rust).

Recreatiewoning als investering

Het grote voordeel van een eigen recreatiewoning is dat je hier altijd gebruik van kunt maken wanneer jij dat wilt. Zeker wanneer je een losse bungalow hebt in plaats van op een park. Wanneer je kiest voor een bungalowpark of camping kan het voorkomen dat ze daar de verhuur op zich nemen. Je kunt dan zelf enkele weken per jaar gebruik maken van de accommodatie. De verhuuropbrengsten zijn natuurlijk erg interessant. Je kunt daar een goed rendement op halen. Er is veel vraag naar huisjes voor 2 personen, 4 personen, 6 personen en 8 personen. Ook kan het investering in een familie- of groepsaccommodatie de moeite waard zijn. Vaak zijn de plekken aan zee / het strand of in de natuur / het bos extra gewild ten opzicht van de stedelijke gebieden.


Belasting op vakantiehuizen

In Nederland is een een 2e woning (recreatiehuisje) niet belasting in box 1 maar box 3 van de inkomstenbelasting. De WOZ-waarde is daarbij het uitgangspunt. Let dus op de kosten en calculeer deze jaarlijks goed in.