10 tips bij het kopen van een huis in Spanje

Droom je van zonovergoten dagen en een zorgeloos leven in Spanje? Of het nu gaat om een tweede huis voor vakanties, of de gedurfde stap om te emigreren, het kopen van een huis in Spanje is een behoorlijke stap. Want het kopen van een woning in Spanje gaat wel even iets anders dan het kopen van een woning in Nederland. In deze blog vind je daarom 10 handige tips die je helpen met het kopen van een woning in Spanje. We vertellen je hoe je de perfecte woning vindt , met welke wetten en regels je rekening moet houden en waar je verder op moet letten!

🏅 Uitgelichte Makelaars in Spanje

Direct aan de slag met het kopen van een woning in Spanje? Er zijn ontzettend veel makelaars actief op de Spaanse woningmarkt. Hieronder hebben wij een selectie gemaakt met de beste Nederlandstalige makelaars in Spanje.


📍 Tip 1: Kies de juiste locatie

Een huis kopen in Spanje is meer dan alleen het huis zelf, het is de plaats waar je jouw toekomstige dagen wilt doorbrengen. Van het bruisende stadsleven tot de rustige bergen, jouw ideale locatie hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeur.

Denk bij het kiezen van de locatie aan wat het gebied jou te bieden heeft: zijn er goede vervoersverbindingen? Hoe staat het met de lokale economie? En welk klimaat heeft je voorkeur? Misschien vind je het fijn om dicht bij de zee of bij natuurgebieden te zijn.

Maar het allerbelangrijkste is, dat jij je er thuis voelt. Wil je graag ondergedompeld worden in de Spaanse cultuur of vind je een mix van Noord-Europese invloeden prettig? Jouw ideale plek in Spanje moet een plek zijn waar je gelukkig bent en waar je graag je tijd doorbrengt. Dus ga op onderzoek uit en vind de locatie die perfect bij jou past.

🏠 Tip 2: denk na over hoe jouw droomhuis eruit ziet

Het kiezen van je ideale woning in Spanje betekent ook nadenken over de specifieke kenmerken die je belangrijk vindt. Enkele punten om over na te denken kunnen zijn:

 • De grootte van de woning: Hoeveel ruimte heb je nodig? Houd er rekening mee dat je in Spanje veel meer buiten bent dan in Nederland. Een grote woonkamer is dus misschien overbodig.
 • Het aantal kamers Hoeveel slaapkamers, hobbykamers of werkkamers wil je hebben? Ga je de woning verhuren? Dan is een huis met 3 slaapkamers beter dan 2!
 • Het type woning: Zoek je een flat, studio, rijwoning, of een heerlijke Spaanse villa?
 • Klimaatbeheersing: zoals je regelmatig in het nieuws hoort kan het in Spanje behoorlijk heet worden. Wil je airco in elke kamer?
 • Buitenruimte: Wil je een balkon, terras of tuin? Misschien zelfs een privézwembad? Kijk ook of er voldoende schaduwplekken buitenhuis zijn
 • Parkeergelegenheid: Heb je een privé parkeerplaats nodig?
 • Opslag: Is er voldoende bergingsruimte voor boodschappen, fietsen en andere spullen?
 • Wil je een eigen tuin met zwembad of liever een gemeenschappelijke tuin met zwembad zodat je er minder onderhoud aan hebt?

💰 Tip 3: Krijg Inzicht in je financiële situatie

Zorg dat je helder krijgt wat jouw maximale budget is. Ga naar jouw financieel adviseur en bekijk samen jouw financiële situatie. Zodra je weet wat je maximaal wilt en kunt uitgeven wordt het zoeken ook een stuk eenvoudiger. Houd er rekening mee dat de kosten kopen in Spanje een stuk hoger zijn dan in Nederland. Die liggen al gauw op 12%!

⚠️ Tip 4: Kijk uit voor cowboys in de markt!

Het klinkt misschien als een open deur: maar kijk uit voor cowboys in de markt. Ze zijn overal actief, en ook zeker in de Spaanse vastgoedmarkt. Met cowboys bedoelen we louche makelaars die het online allemaal wat mooier voorschotelen dan de werkelijkheid. Denk aan woningadvertenties die te mooi zijn om waar te zijn met onrealistische foto’s en beschrijvingen die helemaal niet kloppen. Kijk dus altijd goed naar reviews van een makelaar of tussenpersoon voordat je hier mee in zee gaat. Het advies is om ook altijd een bezoek te brengen aan de woning in Spanje voordat je ook maar iets tekent. Dit brengt ons ook gelijk tot de volgende tip!

Update: Vanaf 16 oktober 2023 moeten makelaars beschikken over een registratie in het API-Alicante register onder nummer A135.

🔦 Tip 5: Schakel een lokale expert in

Het kopen van een huis in Spanje kan complex zijn, en dat is waar de hulp van een lokale makelaar onmisbaar wordt. Deze specialisten kennen het gebied waar je interesse in hebt als hun broekzak en kunnen je ondersteunen in elke fase van het proces.

De makelaar helpt je bij het vaststellen van de specificaties voor je droomhuis – de kenmerken, je budget, en al je andere eisen. Misschien droom je van een villa met privé zwembad, maar kom je net wat geld tekort? Jouw makelaar kan adviseren over de meest realistische opties binnen jouw budget. Ook is de vastgoedspecialist op de hoogte van de huizenprijzen en zorgt hij of zij ervoor dat je niet meer betaalt dan nodig is.

Met hun uitgebreide kennis over de regio, meertaligheid en ervaring met buitenlandse kopers zijn lokale makelaars een waardevolle bron van informatie. Maar let op, de regulering in de vastgoedsector is beperkt en er zijn ook minder betrouwbare makelaars actief. Wees dus alert op voortijdige betalingsverzoeken of suggesties om te bezuinigen.

✍ Tip 6: Laat je begeleiden door een advocaat.

Het kopen van een huis in Spanje gaat heel anders dan in Nederland. De rollen van de makelaar en de notaris zijn er anders, en je zult vaak bijgestaan worden door een advocaat. Een advocaat behartigt exclusief jouw belangen. Ze kijken kritisch naar iedereen die betrokken is bij het aankoopproces, dus ook naar de makelaar. Ze begeleiden je bij de overdracht bij de notaris, kijken of er bijvoorbeeld geen schulden meer op de woning zitten, en controleren of de woning legaal verbouwd is.

Je kunt het eigenlijk zo samenvatten: De makelaar helpt je de perfecte woning te vinden, en beschermt je tegen minder betrouwbare projectontwikkelaars. Zodra je besluit te kopen, komt de advocaat in beeld voor het juridische gedeelte.

De advocaat helpt je vanaf de reserveringsovereenkomst tot en met de overdracht bij de notaris, Ze controleren eigenaarschap van de grond en het onroerend goed, bouwvergunningen, stellen de juiste ontbindende voorwaarden op en controleren de juistheid van alle gegevens. Ze helpen ook met certificaten en vergunningen voor nutsvoorzieningen en dergelijke.

🤑 Tip 7: Krijg inzicht in alle bijkomende kosten

Het kopen van een huis in Spanje gaat gepaard met meer dan alleen de aankoopprijs. Bijkomende kosten zijn een essentieel onderdeel van je budgetplanning en het is belangrijk dat je deze niet over het hoofd ziet.

 • Belastingen: In Spanje zijn er verschillende belastingen die je in overweging moet nemen. Onroerend goed belasting (IBI) wordt jaarlijks geheven en het bedrag varieert afhankelijk van de gemeente en de waarde van het pand. De belasting van niet-residenten wordt geheven op mensen die een woning bezitten in Spanje, maar er minder dan 183 dagen per jaar wonen. Daarnaast moet je rekening houden met de afvalbelasting, die verschilt per gemeente.
 • Kosten van nutsvoorzieningen: Vergeet niet de kosten voor water en elektriciteit mee te rekenen. Deze kunnen variëren, afhankelijk van het gebruik en de regio waarin het pand zich bevindt.
 • Gemeenschapskosten: Als je een appartement koopt in een gebouw of complex met gemeenschappelijke ruimtes, zoals een zwembad, tuinen of een lift, dan moet je gemeenschapskosten betalen. Deze kosten dekken het onderhoud en de reparatie van deze gedeelde faciliteiten.
 • Verzekeringen: Vergeet niet om de kosten van gebouw- en inboedelverzekering in je budget op te nemen. De kosten kunnen variëren, afhankelijk van de dekking die je kiest en de waarde van het pand en de inhoud ervan.
 • Onderhouds- en reparatiekosten: Een huis bezitten betekent dat je waarschijnlijk te maken krijgt met onderhouds- en reparatiekosten. Deze kunnen variëren, afhankelijk van de leeftijd en staat van de woning.

📄 Tip 8: Denk aan het NIE-nummer

Het NIE-nummer (Número de Identificación de Extranjero) is een identificatienummer in Spanje voor niet-residenten. Het is essentieel voor bijna elke transactie die je in Spanje uitvoert, inclusief het kopen van een woning.

Wat is een NIE-nummer?
Een NIE-nummer is een belastingidentificatienummer in Spanje, dat vereist is voor alle buitenlanders die vastgoed willen kopen, verkopen of bezitten, een voertuig willen kopen of verkopen, of die willen werken of zaken willen doen in Spanje. Het is uniek voor ieder individu en dient ter identificatie in juridische, financiële en administratieve processen.

Hoe regel je een NIE-nummer?
Je kunt je NIE-nummer aanvragen bij de Spaanse ambassade of het consulaat in jouw thuisland, of bij de immigratiedienst in Spanje (Oficina de Extranjeros) als je al in Spanje bent. Het aanvraagproces omvat het invullen van een aanvraagformulier en het verstrekken van kopieën van je paspoort, samen met andere vereiste documenten zoals het bewijs van de economische, professionele of sociale belangen in Spanje. Na het betalen van de aanvraagkosten, ontvang je het NIE-nummer meestal binnen een paar weken.

Waarom heb je een NIE-nummer nodig?
Een NIE-nummer is essentieel bij de aankoop van een woning in Spanje. Het is vereist bij het ondertekenen van de voorlopige koopovereenkomst en voor het regelen van betalingen, zoals de overdrachtsbelasting, bij de notaris. Het is ook nodig voor het openen van een Spaanse bankrekening, wat meestal noodzakelijk is voor de aankoop van een woning. Daarnaast kan het nummer ook vereist zijn bij het afsluiten van een verzekering, het aangaan van een hypotheek, of bij het aansluiten van nutsvoorzieningen.

🏡 Tip 9: Zorg voor de juiste verzekeringen

Als trotse eigenaar van een huis in Spanje is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste verzekeringen. Er zijn twee essentiële verzekeringen die je in overweging moet nemen: de opstalverzekering (Seguro del Hogar) voor het huis zelf en de inboedelverzekering voor je spullen.

 • Bescherm je huis met een opstalverzekering: Je mooie Spaanse huis wil je natuurlijk goed beschermen. Dat doe je met een opstalverzekering. Deze verzekering dekt schade aan het huis door bijvoorbeeld brand, storm, blikseminslag en inbraak. Woon je in een appartement? Controleer dan of schade door bijvoorbeeld een lekkage bij de buren ook gedekt is. In geval van grote schade kijkt de verzekering naar de waarde van het huis zoals dat in het taxatierapport staat.
 • Verzeker je spullen met een inboedelverzekering: Jouw waardevolle spullen in huis wil je natuurlijk ook beschermen. Dat kan met een inboedelverzekering. Deze verzekering dekt schade aan of diefstal van jouw spullen.

Extra tip: Heb je een hypotheek op het huis? Overweeg dan ook een overlijdensrisicoverzekering. Mocht je komen te overlijden, dan helpt deze verzekering je nabestaanden met het opvangen van de maandelijkse lasten.

🏦 Tip 10: Open een Spaanse bankrekening

Voor het vlot en efficiënt betalen van je rekeningen in Spanje, zoals water, elektriciteit en belastingen, is het handig om een Spaanse bankrekening te hebben. Dit maakt het regelen van je financiën gemakkelijker en stelt je in staat om automatische betalingen in te stellen. Het openen van een rekening in Spanje is niet ingewikkeld. Vaak kan je (online) een afspraak maken. Met je paspoort, bewijs van adres, adres, NIE-nummer en bewijs van inkomen of werkgelegenheid kan je vervolgens de rekening openen. Een makelaar of tussenpersoon kan je hier ook bij helpen.


Makelaars Costa Blanca

elegen in de provincie Alicante, aan de oostkust van Spanje. Deze ‘witte kust’ is beroemd om zijn prachtige zandstranden en toeristische steden zoals Alicante, Benidorm en Torrevieja. Het klimaat is Mediterraans, met warme, droge zomers en milde winters. Hieronder vind je Nederlandse makelaars die je hier kunnen helpen.

Immo Johan
Immo Johan is het huis van vertrouwen voor de Belgen en de Nederlanders die een woning zoeken aaan de Costa Blanca Zuid en aan de Costa Blanca Noord. Zij werken samen met alle gerenommeerde kantoren.

Casas Palmeras

Casas Palmeras
Casas Palmeras is een ervaren makelaar aan de Costa Blanca, Costa Calida en de Costa del Sol. Zij helpen je met het kopen of verkopen van een woning aan de populaire Spaanse Costa’s. Ook biedt het bedrijf veel informatie voor mensen die willen emigreren naar Spanje.

Altea-Moraira-Villas

Altea Moraira Villas
Altea Moraira Villas is een Nederlandstalige makelaar gevestigd in Altea. Zij zijn gespecialiseerd in de woningmarkt in Altea en omliggende gebieden aan de Costa Blanca Noord. Altea Moraira Villas heeft in het bijzonder expertise in de gebieden Altea, Alfaz del Pi, Albir, La Nucia, Finestrat, Calpe & Polop.

droomhuisspanje

DroomHuisSpanje
DroomHuisSpanje is een familiebedrijf met veel expertise in de Costa Blanca Zuid, Costa Calida en Costa Almeria. Met een enthousiast team willen ze Nederlanders en Belgen helpen met het vinden van hun droomwoning in Spanje. DroomHuisSpanje begeleidt tijdens het hele proces en tot ver daarna. Denk dus ook aan alle praktische zaken zoals het regelen van TV, Wifi, tuinaanleg, airco, enzovoort. Neem een kijkje op de website voor het actuele woningaanbod.

rustig property spain

Rustic Property Spain
Altijd al gedroomd van een huisje op het Spaanse platteland of in een van de bekende dromerige witte dorpjes? Neem dan eens een kijkje bij Rustic Property Spain! Zij zijn gespecialiseerd in finca’s, oude boerderijtjes en leuke dorpshuizen. Echt een uniek aanbod in de Costa Blanca!

real estate costa blanca

Real Estate Costa Blanca
Real Estate Costa Blanca is een ervaren makelaarskantoor gevestigd in Albir. Ze hebben een ontzettend groot aanbod met onroerend goed. Ze hebben tal van prachtige huizen en appartementen op verschillende plekjes aan de Costa Blanca. Gebruik de handige zoekfunctie op de website om jouw droomhuis te zoeken.

heerlijkspanje logo

Heerlijk Spanje
Heerlijk Spanje helpt jou met het kopen van een huis of appartement in Spanje. Het Belgische makelaarskantoor (Nederlandstalig) is actief aan de Costa Blanca en Costa Cálida. Je wordt van A – Z begeleid bij de aankoop van een woning in deze prachtige regio’s. Bekijk de website voor het actuele aanbod en tips.

ro spain real estate

RO Spain Real Estate
RO Spain Real Estate is uw makelaar aan de Costa Blanca en Costa Calida. Zij zijn al vele jaren gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van woningen aan de Spaanse kust. RO Spain begeleidt haar klanten gedurende het gehele aankoopproces. Ook na de koop van woning kunt u bij het kantoor terecht voor vele diensten betreffende uw woning.

kopen aan de costa

Kopen aan de Costa
Kopen aan de Costa slaat voor jou een brug naar de gewilde Spaanse kust. Dankzij een duidelijke aanpak vindt u moeiteloos uw weg in Spanje. Geen gedoe met verschillende lokale partijen die uw taal niet spreken, maar een snel en soepel 100% Nederlandstalig proces.

medvillaspanje

Medvilla Spanje
MedVilla verkoopt vastgoed aan Costa Blanca, Costa Cálida, Costa de Almeria & Costa del Sol. Of u nu een villa of appartement in Spanje wilt kopen, Medvilla Spanje beschikt over uitgebreide makelaarsdiensten en services om aan al uw eisen te voldoen. Een eersteklas klantenservice is de kern van het bedrijf en uiteraard krijgt u persoonlijke aandacht van het team van meertalige vastgoedprofessionals.

costaselect

Costa Select
Costa Select is uw Nederlandstalige aankoop-makelaar aan de Costa Blanca. Sinds 2005 hebben ze al honderden mensen aan de juiste woning geholpen. Costa Select kan naast de aankoopbemiddeling, assisteren bij verbouwingen, bij nieuwbouw, maar ook bij verhuur en woninginrichting. De meeste personen binnen hun netwerk spreken Nederlands en allen in ieder geval Engels. 

Makelaars Costa Brava

Deze ‘wilde kust’ ligt in het noordoosten van Spanje, van de Franse grens tot Blanes. Het is bekend om zijn ruige landschap, prachtige baaien en schilderachtige steden zoals Girona en Figueres. Het klimaat is ook Mediterraans, met hete zomers en koelere winters. Hieronder vind je Nederlandse bedrijven met veel expertise in deze regio.

Makelaars Costa Calida

Gelegen in de regio Murcia, in het zuidoosten van Spanje. Bekende steden zijn Murcia en Cartagena. Deze ‘warme kust’ heeft een heet semi-aride klimaat, met zeer hete zomers en milde winters. Hieronder vind je een lijst met betrouwbare Nederlandstalige makelaarsbedrijven actief in deze omgeving.

Mi Casa Familie

Mi Casa Familie
Mi Casa Familie bestaat al 30 jaar en heeft in die periode meer dan 4.000 families geholpen met het vinden van hun droomhuis in Spanje. Het familiebedrijf is met name actief in de Costa Blanca en Costa Cálida. Het unieke van Mi Casa Familie is dat het bestaat uit een makelaardij én een bouwbedrijf.

Casa Las Dunas

CasaLasDunsas
Wonen in Spanje is de droom van veel mensen. CasaLasDunsas helpt jou deze droom waar maken. Het familiebedrijf is actief aan de Costa Blanca, Costa Cálida en de Costa Del Sol. Ze beschikken over een compleet aanbod van koopwoningen, zowel bestaande woningen als nieuwbouw variërend in prijs van vijftigduizend euro tot zeer luxueuze villa’s van enkele miljoenen euro’s op droomlocaties.

Makelaars Costa del Sol

Gelegen in het zuiden van Spanje, in de provincie Malaga. Het is een van de meest populaire toeristische gebieden, met steden zoals Marbella en Malaga. Het klimaat is sub-tropisch mediterraan, met hete zomers en zeer milde winters. Bekijk hieronder makelaarsbedrijven die actief zijn in deze omgeving.

wa-costa-logo

Wa-Costa
Wa-Costa is uw erkende makelaar voor het kopen van een woning aan de Costa del Sol. Ze bieden professioneel en onafhankelijk advies bij de aankoop van nieuwbouw en bestaande woningen. WA-Costa is meertalig en spreekt o.a. Nederlands, Frans, Engels en Spaans.

Kaarsberg Estate logo

Kaarsberg Estate
Kaarsberg Estate is al meer dan 15 jaar specialist op de woningmarkt aan de Costa del Sol. Naast de Scandinavische talen spreken ze Engels, Spaans, Frans, Duits en Nederlands. Bekijk ook zeker de “luxe collectie” met de meeste exclusieve properties aan de Costa del Sol.

Villas & Fincas Real Estate Andalusia

Villas & Fincas Real Estate Andalusia
Als u op zoek bent naar een specialist in landhuizen of fincas in Andalusië, dan is Villas & Fincas de ideale keuze. Opgericht in 2001 door Oscar Ernstsen en Anita Schmidt, heeft Villas & Fincas zich gevestigd als een gerespecteerde partner in Andalusië en de Costa del Sol. Het bedrijf onderscheidt zich met een exclusief aanbod van landhuizen, villa’s, cortijos en boerderijen, en biedt grondige kennis in dit segment.

Castillo Real

Castillo Real
Castillo Real is een Nederlandse makelaar in Spanje. Het bedrijf is helemaal gespecialiseerd in de Costa del Sol. Zij kunnen jou helpen bij vrijwel elke woningaanvraag. Of je nu op zoek bent naar een appartement om je definitief te vestigen aan de Costa del Sol of wanneer je op zoek bent naar een vakantiewoning. Je geniet altijd van 100% onafhankelijk advies. Financiering bij zowel Nederlandse als Spaanse banken is mogelijk.

sunset estates logo

Sunset Estates
Of je nu op zoek bent naar een luxe villa met uitzicht op zee, een appartement in de buurt van het strand of een stijlvolle penthouse met panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. Sunset Estates helpt je bij het vinden en aankopen van jouw droomhuis in Spanje.

investospain logo

InvestoSpain
InvestoSpain is uw betrouwbare gids bij het vinden van uw droomwoning aan de zonnige Costa del Sol, Spanje. Met jarenlange ervaring in het Spaanse leven kennen ze precies de valkuilen bij het kopen van een Spaanse woning. Het bedrijf zoekt niet alleen jouw droomhuis, ze zorgen ook voor een goede begeleiding door een advocaat.

spanishrealestate

SpanishEstate
SpanishEstate helpt jou bij het kopen van een woning aan de Costa del Sol. Ook kan het bedrijf je helpen met het verkopen van een woning in deze regio in Spanje. Het is een nieuwe speler op de markt die met een heel eigen en frisse blik naar de woningmarkt kan kijken.

ViVi Real Estate

ViVi Real Estate
ViVi Real Estate is jouw Nederlandse makelaar aan de Costa del Sol. Het is een internationaal team van dynamische professionals, met een grondige kennis van de lokale vastgoedmarkt. Voor ViVi Real Estate staan 3 pijlers centraal: een eerlijk advies, focus op kwaliteit en langetermijnrelaties.

uwmakelaardordrecht

UwMakelaar Dordrecht & Spanje
Wanneer u ook de stap wilt maken om een (2e) huis aan te kopen in Spanje kunt u gebruik maken van de diensten van UwMakelaar Doredrecht & Spanje. Deze organisatie is uw eerste aanspreekpunt in Nederland. Met hun samenwerkende en Nederlands sprekende partner in Alicante, kunnen zij u circa 170 nieuwbouwprojecten aanbieden. Dankzij het kantoor in Marbella kunnen zij u bovendien circa 10.000 woningen en projecten aanbieden.

Aankoopbegeleiding Spanje algemeen

Hieronder vind je een lijst met makelaars die actief zijn in heel Spanje. Zij hebben niet een specifiek werkgebied maar kunnen je helpen met het zoeken en aankopen van een woning in vrijwel alle populaire regio’s.

buitenlands-vastgoed-logo1

Buitenlands Vastgoed
Buitenlands-vastgoed.nl biedt vastgoed voor verschillende doeleinden en kan helpen bij emigratie wereldwijd. Zij bieden ook advies voor het kopen van een woning in Spanje. Altijd contact met Nederlandse collega’s. Bekijk de website voor meer informatie.

mihous logo

Mihous
Mihous is een aankoopmakelaar gerund door Patrick van Beek. Het is een klein en dynamisch bedrijf bestaande uit 3 personen. Ieder met zijn eigen specialiteit en kennis van de Spaanse woningmarkt. Mihous helpt met de koop van jouw droomhuis in heel Spanje. Daarbij zorgen ze voor een goede afhandeling van alle documentatie.

van den hout enterprises

Van den Hout Enterprises
Van den Hout Enterprises (VDH) is het bedrijf van Paul van den Hout. VDH combineert de persoonlijke service van een klein bedrijf met alle voordelen van een uitgebreid service netwerk. VDH begeleidt u tijdens het gehele aankoopproces van uw woning of investering in Spanje. Kenmerken hierbij zijn een persoonlijke aanpak, veel vertrouwen, een hands-on mentaliteit en een internationale denkwijze.

Viva Gestoria
Viva Gestoria is het bedrijf van Mirjam van Riet. Zij is een onafhankelijk expert in Spaans onroerend goed die jou helemaal in het Nederlands begeleidt bij het aankopen van een woning. Ze helpt je bij alle juridisch, fiscale en administratieve aspecten die hierbij komen kijken.

ikzoekeenhuisinspanje

Ikzoekeenhuisinspanje.nl
Wij helpen u graag bij het vinden van uw huis in Spanje en middels ons groeiende netwerk van Nederlandstalige makelaars kunnen wij u in uw eigen taal actief helpen bij uw zoektocht. Makelaars die zelf in Spanje wonen en werken en een passie hebben voor wat ze doen. Uw droomhuis vinden en uw zorgen weg nemen door u van A to Z te begeleiden.

Emigratiebegeleiding Spanje

Heb je plannen om te emigreren naar Spanje? Er zijn diverse bedrijven en organisaties die jou kunnen helpen met al het noodzakelijke papierwerk. Hieronder vind je een overzicht met organisaties die hier veel verstand van hebben.

Your Catalan Contact

Your Catalan Contact
Your Catalan Contact is het startpunt om Spanje nog beter te leren kennen. De website biedt handige gidsen en handleidingen voor diverse administratieve handelingen. Ook vind je hier handige blogs over de Spaanse en Catalaanse bureaucratie, de Catalaanse cultuur en het leven in Catalonië. Kom je er zelf niet uit met het papierwerk? Dan kan Your Catalan Contact jou verder helpen.

Plaats een reactie