Huis kopen buitenland

Droomt u van een huis kopen in het buitenland? Woningassistent is uw eerste stap wanneer u meer informatie wilt over een huis kopen buiten Nederland. Op deze site vindt u diverse specialisten die bemiddelen en adviseren. Tevens vindt u hier nuttige informatie die nodig is voordat u overgaat tot het aankopen van een woning. Denkt u bijvoorbeeld aan informatie over fiscale regelgeving in het buitenland.

Huis in het buitenland kopen

Wanneer u een huis wilt kopen in het buitenland, bent u hier dus het juiste adres. We richten ons op de belangrijkste Europese landen zoals Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland, Portugal, Oostenrijk, Zwitserland en België. Een 2e huis hoeft niet bij een droom te blijven. Huizen in het buitenland zijn over het algemeen veel goedkoper dan in Nederland. En eindelijk eens een lekker klimaat in een weelderige omgeving. Andere mensen ontmoeten, andere eetgewoontes en andere activiteiten / bezienswaardigheden. Bekijk hieronder het actuele aanbod buitenlandse woningen in maart 2024.

Bekijk het aanbod op funda

De financiering van een 2e woning

Misschien heb je er al jaren over gedroomd: een huis in het buitenland. De zon schijnt er altijd, de omgeving is mooi en rustig. Waar vind je zo’n plek voor niet te veel geld? Welke landen zijn ideaal en wat zijn de bijkomende regels en kosten wanneer u een huis wilt kopen in het buitenland? Velen zijn u inmiddels al voorgegaan. Voor de meeste mensen die een huis kopen in het buitenland, is Frankrijk de favoriete bestemming. Daarna komt Spanje en Portugal. Al enige tijd bevindt zich een serieuze markt voor huizen in het buitenland. Ter oriëntatie zijn er verschillende beurzen in Nederland, waar vertegenwoordigers van makelaarskantoren aanwezig zijn. Veel mensen financieren deze woningen uit eigenmiddelen (spaargeld of beleggingen) en/of een tweede hypotheek. Soms kan de overwaarde van de woning in Nederland hiervoor ook gebruikt worden. Neem altijd een betrouwbare adviseur in dienst in plaats van een buitenlandse hypotheekverstrekker. Dit verkort de looptijd van het proces en maakt dat je altijd weet dat je afsluit.

Voordeliger woning in het buitenland

Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste potentiële huizenzoekers zich niet in de eerste plaats op een land oriënteren. Andere aspecten, zoals het klimaat, de afstand, de prijs van de huizen en de schoonheid van de omgeving doen er nog het meeste toe. Ander onderzoek wijst uit dat ook goedkopere en grotere huizen een rol spelen bij de beslissing om een huis te kopen in het buitenland. Het blijkt dat het aantal Nederlanders die een huis in Duitsland en België kopen sterk toeneemt. Ongeveer 20.000 Nederlanders die in de grensstreek met Duitsland wonen, kopen jaarlijks een huis in Duitsland. Ook de garagebox is in opkomst. Een twee-onder-een kap of vrijstaande woning kost in Duitsland (net over de grens) significant minder dan in Nederland.