Nieuwbouwwoning

Interesse in een nieuwbouw woning? Nieuwbouw biedt veel voordelen. Je kunt jouw droomhuis helemaal zelf samenstellen en in de huidige markt is nieuwbouw vaak zelfs voordeliger dan bestaande bouw. Je hebt dan ook nog eens alles helemaal nieuw! Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over nieuwbouw en vind je het actuele aanbod met nieuwbouwwoningen in april 2024.

  • Nieuwbouw is ontzettend interessant en er zijn in Nederland overal wel projecten te vinden
  • Je geniet van een duurzaam en comfortabel huis met relatief weinig onderhoud
  • In veel gevallen is nieuwbouw nog voordeliger dan bestaande bouw
  • Bij vrije bouw kan je jouw droomhuis laten ontwikkelen, bij projectbouw zit je wel vast aan een bepaald type woning maar met het meerwerk kan je hier nog wel aanpassingen in doorvoeren
  • SelektHuis, VDM en Groothuis Bouw zijn bekende bouwbedrijven die zogenaamde cataloguswoningen aanbieden. Dit zijn feitelijk kant-en-klare woningen waarvan je op voorhand de kosten ook direct weet

Woningaanbod nieuwbouw april 2024

Benieuwd naar de actuele nieuwbouwwoningen en projecten? Hieronder vind je een overzicht met alle nieuwbouwhuizen die in Nederland op dit moment te koop staan. Je kunt ook zoeken op alleen kavels waarbij je zelf jouw droomhuis kunt realiseren. Of kijk eens bij bedrijfspanden te koop

Bekijk het aanbod op funda

De voordelen van nieuwbouw op een rijtje

1. Super zuinig
Nieuwbouwwoningen worden gebouwd met de meest moderne bouwmaterialen. De huizen worden standaard geïsoleerd en hebben tegenwoordig vaak standaard zonnepanelen en/of een warmtepomp. Het energiegebruik is daardoor heel gunstig. Dat betekent lage energielasten!

2. Geen overdrachtsbelasting
In tegenstelling tot bestaande bouw betaal je geen overdrachtsbelasting. Je koopt nieuwbouw altijd vrij op naam. Dit scheelt al gauw €5.000 tot €10.000. Er zijn aantrekkelijke overbruggingshypotheken om de periode die je nog in het oude huis woont tot de verhuizing te overbruggen.

3. Optimaal wooncomfort
De woning is perfecte geïsoleerd tegen warmte, kou en geluid. Met vloerverwarming is het het hele jaar door aangenaam warm in huis. Een luxe ventilatiesysteem zorgt voor voldoende frisse lucht.

4. Lekker veel ruimte
Nieuwbouwwoningen zijn doorgaans ruim. Dat komt door de hoge plafonds en deuren. Wanneer je een nieuwbouwhuis binnen loopt valt vaak op hoe hoog alles is. Dit geeft een heerlijke woonbeleving.

5. Een nieuwe start met een hele buurt
Het leuke aan nieuwbouw is dat je niet alleen bent! Vaak wordt een hele wijk of straat nieuwgebouwd. Dit geeft dan direct een klik met andere bouwers, dit zijn immers je toekomstige buren. Je ziet dan ook vaak dat nieuwbouwwijken erg hecht zijn. En een goed contact met de buren zorgt voor maximaal woongenot.

6. Een hypermoderne woning
Bij nieuwbouw is vaak ook echt alles nieuw. Dus denk aan een moderne keuken, badkamer, schuifpui, slimme thermostaat om te besparen op energiekosten, enzovoort. Je maakt gebruik van de nieuwste technieken en daar pluk je iedere dag de vruchten van.

7. Uitstekende investering
Een nieuwbouwhuis geldt als een zeer goede investering. De woningmarkt is op dit moment gunstig voor woningeigenaren. De verwachting is dat de waarde van de woning de komende jaren verder zal stijgen. Gaan de gas- en stoomprijzen veder stijgen? Dan valt de schade relatief mee in een duurzame nieuwbouwwoning.

8. Veilig
Nieuwbouw staat ook voor veiligheid. Alle deuren en ramen zijn nieuw en soms zelfs voorzien van het keurmerk Veilig Wonen van de Politie. Ook wordt alles ingericht met een nieuwe cv-ketel, rookmelders, brandvertragende materialen enzovoort zodat ook de kans op brand minimaal is.

9. Weinig onderhoud
Vaak hebben nieuwbouwhuizen kunststof kozijnen en worden ze gebouwd met veel onderhoudsvriendelijke materialen. Dit zorgt ervoor dat je – zeker de eerste paar jaar – eigenlijk geen onderhoud hebt.

10. Indelen zoals jij dat wil
Een laatste groot voordeel van nieuwbouw is dat je het kunt indelen zoals jij dat wil. Je kiest zelf je keuken, badkamer en sanitair. Soms is het ook mogelijk om zelf de indeling van het huis te bepalen. Bij projectbouw kan je vaak ook veel extra wensen door laten voeren zoals een lichtstraat of uitbouw.

De vooroordelen van nieuwbouw

Hoe veel voordelen nieuwbouw ook heeft, de vooroordelen over nieuwbouw zijn hardnekkig. Zo denken mensen vaak dat de oplevertijd erg lang is en dat ze jaren op een kale zandvlakte moeten wonen, omdat de rest van het project nog niet klaar is. Wat sommigen ook tegenstaat, is dat nieuwbouwbuurten geen volwassen groen zouden hebben.

Geen kale zandvlaktes meer
Vaak blijkt dat allemaal erg mee te vallen, zeker in deze tijd. Kolossale nieuwbouwwijken waarvan de bouw zeker tien jaar duurt, zijn er nauwelijks meer. Het beeld van wonen op een kale zandvlakte is dan ook achterhaald. De meeste nieuwbouwprojecten zijn tegenwoordig kleinschalig en ingepast in bestaande wijken. Om die reden is het vooroordeel over gebrek aan groen ook niet meer terecht. Bovendien gebeurt het steeds vaker dat bij de afwerking van nieuwbouwprojecten volwassen bomen worden aangeplant.

Kortere oplevertijd dan vroeger
En de oplevertijd dan? Die is fors korter dan vroeger. Nieuwbouwprojecten worden vaak gefaseerd in aanbouw genomen, waardoor u niet meer hoeft te wachten totdat het totale project klaar is.