Internet abonnement

Op deze pagina kun je het aanbod vinden van de meest populaire internet providers. Je kunt zowel kiezen voor een goedkoop internet abonnement als een uitgebreiden en luxe variant. Afhankelijk van de specificaties van het internet abonnement kies je een geschikt contract. In de regel zal het zo zijn dat hoe duurder het internet abonnement is, hoe sneller je ook zult kunnen internetten. Een voordelig internet abonnement zal dan ook vaak gepaard gaan met een lagere internet snelheid. Providers bieden je altijd diverse soorten contracten aan, zodat er voor ieder wat te kiezen is. Door het internetabonnementen vergelijken zal uitwijzen met welk pakket je uiteindelijk het meest voor jou geschikt is.

Internet vergelijken voor thuis

Vergelijk internet abonnementen om te zien wat er zoal op dit gebied wordt aangeboden en waar nu vooral de verschillen zitten tussen providers. Zo zal de ene provider internet abonnementen aanbieden met een hogere snelheid, terwijl andere providers zich juist duidelijk richten op een zo goedkoop mogelijk een internet abonnement aanbieden. Je weet natuurlijk zelf het best of je het belangrijk vindt goedkoop uit te zijn of juist snel te kunnen internetten. Dat is dan ook eigenlijk de keuze die je dient te maken bij het vergelijken van internet abonnementen.

Goedkoop internet abonnement

Goedkoop internet is erg populair. Het blijkt toch wel dat de meesten de prijs van het internet abonnement boven de kwaliteit ervan zetten. Want laten we eerlijk zijn; je kunt niet verwachten een goedkoop internet abonnement af te kunnen sluiten en toch de beste kwaliteit aan internet te krijgen. Voor kwaliteit zul je nu eenmaal moeten betalen en dat werkt voor internet helaas niet anders. Een goedkoop internet abonnement is uiteraard helemaal niet slecht, maar waar je wel rekening mee moet houden is dat het wel degelijk wat scheelt of je met 10/20 Mbit/s zit te internetten of dat je dit tegen een snelheid van 50/100 Mbit/s doet. Kies je voor een internet abonnement met de laatst genoemde snelheid, dan betaal je weliswaar iets meer, maar je krijgt er dan ook wat meer voor terug.

Verschillende soorten internet abonnement

Een internet abonnement afsluiten zal altijd het goedkoopste zijn wanneer je alleen kiest voor internet. Wat veel mensen echter doen is niet alleen kiezen voor internet, maar daarnaast ook nog voor bellen en/of televisie. Hierdoor wordt natuurlijk je pakket wat duurder, maar in totaal heb je goede kans juist wat geld te gaan uitsparen. Het lijkt daarnaast ook niet bijzonder handig om zowel internet, bellen als televisie bij verschillende providers af te sluiten, dus waarom zou je ze dan niet bij elkaar voegen? Het resultaat is dan dus ook dat je minder gaat betalen dan wanneer je zowel internet, televisie als bellen apart zou afsluiten. Uiteraard hoef je het niet op deze wijze te doen en kun je ook gewoon enkel een goedkoop internet abonnement afsluiten als je dat liever hebt.

Internet en bellen

Kies je voor internet en bellen, dan zul je zien dat je vaste abonnementskosten niet heel veel hoger zullen liggen dan bij een normaal internet abonnement. De vaste kosten voor bellen zijn namelijk laag, maar zullen vanzelfsprekend wel op gaan lopen op het moment dat je ook daadwerkelijk zult gaan bellen. Let dus goed op de tarieven van providers voor bellen en niet alleen maar op de vaste abonnementskosten die je sowieso al per maand dient te betalen voor je internet abonnement.

Internet en televisie

Door het veelvuldig gebruik van de mobiele telefoon zou het kunnen zijn dat je de vaste telefoon vaarwel hebt gezegd. Als je televisie bij dezelfde providers wilt afnemen als waar je je internet wilt afnemen kies je dus voor internet en televisie in 1 pakket. Je kunt kiezen voor een goedkoop internet en televisie pakket, maar door bijvoorbeeld voor een uitbreiding van de televisie zenders te kiezen kun je het internet abonnement hiermee ook wat duurder maken.

Alles in 1: Internet, bellen en televisie

Door voor internet, bellen en televisie van een enkele provider te kiezen in plaats van een enkel internet abonnement kun je vaak voor een redelijk goedkoop pakket kiezen. Bij een alles in 1 pakket – zoals het pakket met internet, bellen en televisie wordt genoemd – zijn de prijsverschillen vaak het grootst als je gaat vergelijken tussen providers. Kiezen voor de goedkoopste provider zou hiermee dus betekenen dat je ook het meeste voordeel behaalt ten opzichte van andere providers.

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Een goedkoop internet abonnement vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest. Op deze pagina berekenen wij de goedkoopste internetaanbieders. Zo hoeft u niet te twijfelen over het internet en heeft u altijd de beste aanbieding. Tenzij u specifieke eisen heeft, zijn de abonnementen van de diverse providers allemaal goed. Er zijn altijd met voorkeur voor Ziggo, Tele2, T-Mobile, KPN of Online. U ziet vaak allerlei termen staan als Downloadsnelheid, Uploadsnelheid en Limieten. Door middel onderstaande tabel zullen wij u eenvoudig uitleggen wat deze snelheden en limieten inhouden, zodat u een goedkoop internet abonnement kan uitkiezen.

Wat download u?DownloadsnelheidDownloadtijd
Een muziek album (50MB)10 Mb/sminder dan 1 minuut
Een normale film (800MB)10 Mb/s11 minuten
Een top kwaliteit film (5GB)10 Mb/s1 uur en 7 minuten
Een muziek album (50MB)50 Mb/s16 seconden
Een normale film (800MB)50 Mb/s4,5 minuten
Een top kwaliteit film (5GB)50 Mb/s27 minuten

Haal ik de maximale internetsnelheid?

Let er op dat als een internet aanbieder u snel internet aanbiedt dat dit de maximum snelheid is die zij kunnen aanbieden. Uw daadwerkelijke maximale glasvezel snelheid kan lager liggen. Afhankelijk van het soort abonnement dat u heeft kan dit te maken hebben met de afstand van het verdeelpunt in uw wijk en het aantal gebruikers in de wijk die op ditzelfde punt zijn aangesloten. Als u in de tuin zit of op zolder zijn er verschillende mogelijkheden zoals een wifirepeater of een verbinding extender om het WiFi signaal te versterken. Daarnaast zult u niet altijd de maximum snelheid halen, omdat de aanbiedende partij een lagere snelheid kan hebben. Stel u download een film van een bepaalde site en deze site heeft een maximale snelheid van 500 Mb per seconde, terwijl u een snelheid van 1000 Mb per seconde kan bereiken. Dan is de 500 Mb per seconde het uiterste dat u zult halen. Dit ligt niet aan uw internet abonnement!

Wat is het voordeligste abonnement?

Ben je op zoek naar het goedkoopste internet? Houd dan vooral de aanbiedingen in de gaten, want met regelmaat zijn er kortingsacties op internet abonnementen. Momenteel lopen er ook weer een aantal kortingsacties op internet abonnementen en dat houdt dus in dat je voor een vaste periode korting op je abonnementskosten krijgt. Bekijk echter ook de normale abonnementskosten, want de korting geldt vaak maar voor een paar maanden.

Komt er een monteur of installateur aan huis?

Internet aansluiten is geen lastige klus. Bij het installatiepakket dat je thuis zult krijgen zit standaard een duidelijke beschrijving met hoe je je internet aan kunt sluiten. Providers kunnen echter ook een installatiemonteur sturen om dit voor je te doen. Sommige providers rekenen hier geen kosten voor, dus mocht je twijfelen over het feit of je je internet zelf wel aangesloten krijgt, dan kun je je dus beroepen op de installatiemonteur van de provider, zodat deze ervoor kan zorgen dat je internet abonnement in werking zal worden gesteld.

Kan je altijd zomaar overstappen op een andere aanbieder?

Stel dat je een internet abonnement hebt en een andere provider biedt goedkoper internet aan. Je kunt dan niet zomaar overstappen, want hiervoor ben je afhankelijk van het contract dat je hebt. Bij een 1-jarig abonnement bijvoorbeeld kun je niet zomaar na 3 maanden besluiten om naar een andere provider te gaan. Uiteraard kan dit na een jaar wel, op het moment dat dus je contract is afgelopen.

Kan ik uit alle providers kiezen?

Het is niet mogelijk om uit alle mogelijke providers te kiezen. Dit heeft te maken met de regio’s waarin Nederland is opgedeeld en in het feit dat dus niet alle providers ook in alle regio’s hun diensten kunnen leveren. Tevens kan het voorkomen dat een provider bijvoorbeeld het ene pakket wel kan leveren in je regio, maar het andere niet. Gelukkig kun je met een postcodecheck direct zien wat je mogelijkheden zijn, waardoor je niet eerst een internet abonnement kiest en er later pas achter komt dat deze niet voor jouw regio geschikt is.

Welke contractstermijnen zijn er?

Bij het afsluiten van een internet abonnement heb je 2 opties. De eerste optie is dat je je internet abonnement voor 1 jaar afsluit en de tweede optie is een 2-jarig abonnement. Sommige providers bieden zelfs maar 1 optie aan, maar maximaal zal een provider je dus 2 opties geven om uit te kiezen.