Internet en televisie

De alles in 1 pakketten waarmee de providers hun diensten op het vlak van tv, internet en telefonie aanbieden, zijn behoorlijk populair omdat ze gemakkelijk én goedkoop zijn. Maar als u weinig belt of helemaal geen vaste telefoon bezit, bent u met een pakket met alleen tv + internet natuurlijk beter af. Op deze pagina kun je heel eenvoudig de glasvezel pakketten van internet met telvisie vergelijken en lees je meer over digitaal televisie kijken.

Vergelijk internet + TV abonnement

De providers bieden afzonderlijke pakketten voor internet en voor televisie aan, maar het is vaak ook mogelijk deze pakketten bij één provider te combineren tot een internet en tv pakket. Momenteel hebben de meeste providers interessante aanbiedingen die de moeite van het bekijken waard zijn. Bij het vergelijken van internet en tv gaat het vooral om de downloadsnelheid en het aantal televisiezenders. Het vergelijken van tv en internet pakketten is best lastig als u op de sites van de verschillende providers moet kijken en vergelijken. Wij hebben de verschillende providers met hun pakketten én acties op een rij gezet, zodat u snel en gemakkelijk de pakketten tv en internet kunt vergelijken.

Abonnement met Digitale TV

Sinds beging jaren negentig van de vorige eeuw, wordt er steeds meer gebruik gemaakt van digitale televisie. De televisies die tegenwoordig in Europa worden verkocht, zijn geschikt voor het ontvangen van digitale signalen. Bij digitale televisie zijn het beeld en het geluid een stuk beter dan bij analoge televisie en bovendien is digitale tv vrij van ruis. Ook radioprogramma’s worden via het digitale televisiekanaal uitgezonden. Een belangrijk voordeel is het grotere aantal televisiezenders dat met dezelfde bandbreedte kan worden aangeboden. Dat komt omdat digitale signalen compacter zijn dan analoge. Hoeveel zenders er daadwerkelijk worden aangeboden, hangt af van de provider. Digitale televisiesignalen kunnen niet alleen naar een televisie worden gezonden, maar ook naar een computer, laptop, tablet en smartphone. Dit betekent dat u binnen het bereik van het modem overal televisie kunt kijken, van het balkon tot de slaapkamer. Tot slot kunnen ook andere signalen dan beeld en geluid worden meegestuurd, zoals teksten of webpagina’s. Een elektronische programmagids is hier een voorbeeld van.

Abonnement met Interactieve TV

Interactieve televisie maakt gebruik van digitale televisiesignalen. Het is een techniek waardoor de kijker een interactie kan aangaan (oftewel over en weer communiceren) via de zender of via de programmamaker. Voor interactieve tv is geen speciaal televisietoestel nodig. Een van de meest gebruikte mogelijkheden van interactieve tv is het pauzeren van een uitzending en op een later tijdstip vooruitspoelen of verder kijken. Een andere veelgebruikte mogelijkheden is het opvragen en direct bekijken van een film of serie uit de digitale videotheek van de provider. Ook kan in veel gevallen een gemist programma later worden opgevraagd. Meestal gaat het dan om programma’s die tot twee dagen daarvoor werden uitgezonden. Sommige providers bieden een pakket waarbij dit tot tien dagen na de uitzending mogelijk is. Een voorbeeld van interactieve tv via de programmamaker, is het kunnen meedoen aan een programma door zijn stem te laten horen. De kijker kan bijvoorbeeld live meedoen aan een stemming bij een talentenjacht, antwoord geven op quizvragen of meedoen aan een peiling of poll. Let op: wil je ook bellen met een vaste lijn? Kies dan voor een alles in 1 abonnement.