Hoogbouw woning

Een hoogbouw woning bestaat uit twee woonlagen met daarbovenop een kap. Een belangrijk verschil met laagbouw dat bestaat uit 1 woonlaag en een kap. Het belangrijkste verschil tussen deze beide woningtypes is de ruimte. Een hoogbouw woning heeft meer ruimte dan laagbouw. Ook heb je meer ruimte op de eerste verdieping. Dat komt omdat alle kamers rechte wanden hebben (in plaats van schuine wanden). Op deze pagina lees je meer informatie en vind je het actuele woningaanbod hoogbouw mei 2024

  • Hoogebouw bestaat altijd uit 2 woonlagen met daarbovenop een kap
  • Het belangrijkste voordeel van hoogbouw is dat je meer woonoppervlak hebt en meer ruimte op de eerste verdieping en op zolder
  • Veel mensen kiezen voor laagbouw omdat ze dit meer sfeer, landelijkheid en gezelligheid vinden uitstralen
  • Puur praktisch gezien biedt hoogbouw wel meer voordelen.
  • Een hoogbouw woning is ideaal als je op zoek bent naar een grote gezinswoning met ruime slaapkamers en hobbyruimtes 

Hoogbouw woning aanbod mei 2024

Zoek jij een woning met lekker veel ruimte? Hieronder bekijk je het actuele woningaanbod hoogbouw. Maak gebruik van filters zoals woonplaats of energielabel en vind gemakkelijk en snel jouw droomwoning. Je kunt vervolgens contact opnemen met de betreffende makelaar voor een bezichtiging en eventueel voor het uitbrengen van een bod. 

Bekijk het aanbod op funda

Voordelen en nadelen van hoogbouw

We spreken van hoogbouw als er sprake is van 2 bouwlagen en een kap en wanneer de goothoogte zo’n 6 meter vanaf de grond begint. Hoogbouw heeft als belangrijkste voordeel dat het meer woonoppervlakte en meer ruimte geeft. Dat komt omdat de ruimtes op de eerste verdieping allemaal nog recht omhoog lopen. Een nadeel van hoogbouw kan zijn dat het wat minder gezellig en sfeervol oogt. Laagbouw geeft vaak wat meer gezelligheid en karakter aan een woning. 

Waar op letten bij hoogbouw?

Kies je voor nieuwbouw? Kijk dan eerst goed of hoogbouw wel is toegestaan. Dit kan je bekijken in de documenten die de gemeente heeft vrijgegeven voor de nieuwbouw. Soms wil de gemeente een bepaalde stijl volgen en mag er alleen laagbouw gebouwd worden. Wil je weten wat een hoogbouw woning kost? Kijk dan eens bij bijvoorbeeld Groothuis Bouw of SelektHuis. Zij bieden een catalogus met kant-en-klare modellen die je kunt laten bouwen op een kavel. Dit noemen we ook wel cataloguswoning. 

Wat betekent hoogbouw?

Hoogbouw betekent dat de woning bestaat uit 2 woonlagen en een kap. Bij hoogbouw begint het dak hoger dan bij laagbouw. Dit geeft meer ruimte op de bovenste verdiepingen.

Wat is het voordeel van een hoogbouw?

Je geniet van meer woonruimte en meer woonoppervlakte.

Wat kost een hoogbouw woning?

De kosten van een hoogbouw woning liggen tussen de €220.000 tot €350.000 voor een vrijstaande woning of een 2-onder-1-kap. Dit is exclusief de kosten van de kavel.

Waarom dan toch kiezen voor laagbouw?

Sommige mensen vinden dat laagbouw meer sfeer biedt. Het oogt gezelliger en geeft karakter aan een woning. Soms is het ook verplicht en keurt de gemeente alleen laagbouw-ontwerpen goed.