Informatie over een slimme deurbel

Een video deurbel is anno 2024 niets nieuws meer. Je ziet ze vaak op tv voorbijkomen en bij menig huis kom je de bel tegen. Misschien ben je het apparaat weleens tegengekomen bij een ander huis en heb je erop geklikt. Je kunt direct praten met degene die voor de deur staat en je bepaald vervolgens zelf of je de deur open wilt gaan doen. Het stukje moderne technologie zorgt ervoor dat je je een stukje veiliger voelt thuis. Je word immers nooit meer verrast door een onbekende aan de deur. Zelfs bij enkel beweging aan de deur kun je een melding krijgen op je smartphone of tablet. Ook als je er even niet bent. Een stijging in populariteit is niet gek, wanneer we naar de voordelen van deze bel met camera kijken. Maar waar moet je op letten wanneer je er een wilt gaan kopen? Dat kan nog best lastig zijn. Daarom helpen wij je hier graag bij. Er zijn een hoop verschillende soorten en merken in de huidige markt. Ieder met zijn eigen unieke functies.

Slimme deurbel installeren

Om goed van start te gaan, helpen we je bij de belangrijkste specificaties. We zorgen ervoor dat je alle belangrijke onderdelen van een deurbel met camera begrijpt. Zo kun je de beste voor jou kopen. Hieronder staan de verschillende belangrijkste specificaties. Lees ze goed door en bekijk vervolgens de beste modellen. Er zitten een hoop functies op zo’n video deurbel. De belangrijkste is natuurlijk de camera. De verschillen zitten in de kijkhoek, nachtzicht, bewegingsdetectie en video-opslag. Een goed manier dus om de opstal en inboedel in de gaten te houden en te beveiligen.

1. De aansluiting

Allereerst is het slim om goed op de aansluiting van de deurbel te letten. Je kunt het beste eerst controleren welke aansluiting je nu hebt. Het is het makkelijkste om jouw video deurbel aan te sluiten op de huidige situatie. Zo hoef je geen elektricien in te huren om jouw bel aan te sluiten op een nieuwe bron van stroom. Sommigen werken op een accu of batterij. Zo kun je ze installeren waar je wilt. De accu- of batterijduur gaat vaak een aantal maanden tot een jaar lang mee. Soms hebben de bellen irritant verwijderbare accu’s. Ook dit is een punt van aandacht!

2. Kijkhoek en nachtzicht

De kijkhoek van de camera laat zien hoe breed je kunt kijken. Of dit voldoende voor jou is hangt af van waar je de bel plaatst. Bij normaal gebruik zijn alle camera’s goed genoeg om te zien wie er voor de deur staat. Ga je er ook mee aan de slag als beveiligingscamera? Dan is het slim om te kijken naar een bredere kijkhoek: 140 of 160 graden. Sommige deurbellen hebben ook nachtzicht. Zo zie je in het donker ook wie er bij je voor de deur staat. Ook wanneer je geen lamp bij de deur hebt hangen. Wanneer je de bewegingssensor in hebt gesteld, zie je ook wie langs jouw deur loopt in het donker.

3. Video-opslag

Om de bel als beveiligingscamera te gebruiken, is er video-opslag nodig. Er zijn twee manieren om video’s op te slaan: SD-kaart of een ander opslagapparaat of opslag in de cloud. Bekijk goed welke deurbellen video’s op kunnen slaan. Daarnaast is het goed om in de gaten te houden hoeveel video’s erop kunnen. Soms betaal je abonnementskosten om video’s in de cloud op te slaan.

4. WiFi-netwerk

Het is voor een video deurbel belangrijk om een goed werkend WiFi-netwerk te hebben. Sommige bellen werken met een 5.0 GHz signaal en sommigen met een 2.4 GHz signaal. Bekijk dit in de specificaties. Bekijk of je goed bereik hebt waar je de deurbel met camera wilt gaan hangen. Het is belangrijk dat er een sterk signaal is: anders worden meldingen niet goed doorgegeven en werkt de video-functionaliteit niet of slecht. Je kunt dit testen door met een apparaat een speedtest uit te voeren op de plek waar je de deurbel wilt gaan hangen. Let dan vooral op de upload-snelheid. Deze staat ook in de specificaties.

Top 3 slimme deurbellen van juli 2024

We hebben ze voor je uitgezocht. De beste video deurbellen met camera. We laten je zien waarom deze de allerbeste zijn in deze categorie.

  • Google Nest Hello +/- € 229,-
  • Ring 2 +/- € 172,-
  • Ring 1 +/- € 99,-
  1. Google Nest Hello: De Google Nest Hello video deurbel laat je precies zien wie er voor de deur staat. Je praat en luistert in HD-kwaliteit en je kunt ook ’s nachts meekijken via de app. Vervang je huidige bedrade deurbel door deze Google Nest Hello. De deurbel is 24 uur per dag aan het streamen, waardoor je altijd live mee kunt kijken. Met een Google Nest Aware abonnement herkent deze video deurbel familieleden en vrienden via gezichtsherkenning. Daar ontvang je een aparte update voor in de app. Via de ingebouwde microfoon en speakers kun je ook praten met degene die voor de deur staat. Ook kun je kiezen uit programmeerbare berichten die je hebt ingesteld. Het beeldmateriaal wordt met een beveiligde encryptie in de cloud opgeslagen. Het is een bedrade bel, de installatie is complex dus een professionele installateur is aan te raden. Je kunt ‘m ook met installatie bestellen. Deze deurbel met camera is door de Consumentenbond als beste uit de test gekomen: een apparaat van topkwaliteit!
  2. Ring 2: Met de Ring video deurbel 2 paar je op afstand gemakkelijk met iemand die voor de deur staat. Dankzij de ingebouwde camera, speaker en microfoon heb je een alles-in-een deurbel met camera met deze Ring 2. Er zijn 2 frontjes meegeleverd. Hierdoor kies je zelf hoe de deurbel eruit ziet. Daarnaast is deze bel voorzien van bewegingsdetectie tot 9 meter voor de deur. Je krijgt een melding in de app bij beweging, ook wanneer het donker is. De camera heeft een Full HD beeldkwaliteit. Iets beter dan de Google Nest Hello. Wordt de deurbel gestolen? Dan krijg je van Ring een nieuwe toegestuurd. Alles zit meegeleverd om de deurbel goed op te hangen. De Ring 2 kan worden aangesloten op de aanwezige bedrading. Daarnaast kan de Ring 2 ook op accu worden gebruikt. Je krijgt een 30 dagen gratis abonnement voor opslag in de cloud. Hierna betaal je een paar euro per maand of 30 euro voor één jaar vooruit. Let er op dat je een goed WiFi signaal nodig hebt bij de deur.
  3. Ring 1: Met de Ring 1 haal je een deurbel met camera in huis met standaard beeldkwaliteit. Vergeleken met andere video deurbellen is deze redelijk groot met een formaat van 12 cm bij 6 cm. Er wordt geen alarm meegeleverd, je kunt het dus allemaal zien via jouw telefoon. Natuurlijk kun je deze er wel los bij kopen. Met bewegingsdetectie werkt deze deurbel tot wel 9 meter. Ook in het donker. Natuurlijk kun je op afstand zien wie er voor de deur staat en kun je ook praten met diegene. De kwaliteit waar je mee kijkt laat nog een beetje de wensen over, maar dat komt ook omdat deze bel een stuk goedkoper is dan de Ring 2. De installatie is redelijk eenvoudig. Het mooiste is dat je deze bel gewoon op de bestaande aansluiting kunt aansluiten. Er is dus niet perse een elektricien nodig om het bij je aan te sluiten. Een goede internetsnelheid is bij deze bel ook vereist: wel maar minimaal 1 MB upload snelheid. Dat valt dus aardig mee. De camera is bij deze bel niet direct benaderbaar. Er moet eerst iemand aanbellen, voordat de camera kan worden gebruikt. Om video’s terug te kunnen kijken is ook hier een abonnement voor nodig.

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Een deurbel met camera gebruikt gemiddeld ongeveer 10 mb. In Nederland ligt de minimale internetsnelheid gemiddeld al minimaal op 50mb, en de meeste huishoudens hebben glasvezel, en minimaal 100mb beschikbaar. Dus in principe heeft iedereen in Nederland voldoende mb.

Wat is bewegingsdetectie?

Je ontvangt een melding op je app zodra er beweging is gedetecteerd. (Deze functie kun je naar eigen wens instellen, of eventueel uitschakelen). Dus wens je een melding te ontvangen bijvoorbeeld alleen in de nacht? Of wens je alleen een melding te ontvangen als er word aangebeld? Alles is mogelijk!

Kunnen deze deurbellen tegen alle weersomstandigheden?

Vorst, storm, regen, sneeuw. Onze video deurbel is waterdicht, en geschikt voor ieder moment van het jaar!

Is dit eenvoudig zelf te installeren?

Het installeren, en aansluiten is met een paar simpele stappen gedaan. Je download de app op je telefoon, en alles gaat daarna stap voor stap. Binnen enkele minuten draait de videodeurbel al!

Krijg ik een push-melding in de app?

Ja, dat kun je allemaal zelf instellen naar wens. Wens je bij iedere beweging een melding te krijgen dan is dat mogelijk. wens je alleen een melding te krijgen als iemand aanbelt dan kan dat. De mogelijkheden in dit opzicht zijn heel uitgebreid met een videobel.

Wat is de beeldkwaliteit?

Zowel overdag, als des nachts super scherp beeldkwaliteit. Door de sterke beeldkwaliteit, en de automatische nachtvisie focus, is er altijd een scherp beeld. De meeste producten hebben een 1080p Full HD Beeldkwaliteit.

Plaats een reactie