Infraroodpanelen

Infrarood, meer bekend als infrarood straling, bestaat uit elektromagnetische golven die niet met het menselijk oog zichtbaar zijn. Toch komt u er bijna dagelijks mee in contact, want ook zonlicht bevat infrarood. De infrarood straling van de zon voelt meteen warm aan als het zonlicht op uw kleren of huid schijnt. De natuurlijkste warmte die u zich kunt indenken. Infrarood verwarming biedt u de kracht van de zon voortaan ook binnen in uw woning!

Verschil met andere verwarmingssystemen
Conventionele verwarmingssystemen verwarmen de lucht in de kamer. Deze noemt men convectionele verwarming. De warme lucht stijgt. Hierdoor ontstaat een temperatuur die onder het plafond 27 graden zal zijn. Aan de vloer echter zal u slechts 16 graden opmeten. Dat maakt een verschil van 11 graden. Als gevolg hiervan krijgt u koude voeten. Het is tevens zonde van de verloren energie die u nodig heeft om de ideale temperatuur op te wekken. De droge lucht en stof kunnen mogelijk irritatie van de luchtwegen veroorzaken. Zorg daarom ook altijd voor goede mechanische ventilatie

Aangename warmte in huis met infraroodverwarming

Wat is infrarood verwarming of straling verwarming? Infrarood golven worden gestuurd door de woonruimte in alle richtingen. In tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen, die de lucht verwarmen, zal infrarood verwarming onafhankelijk van de luchtstromen onmiddellijk alle objecten opwarmen. Dat betekent dat uw meubilair warm wordt maar ook de muren en alle personen die in de kamer aanwezig zijn. Al deze materialen geven de warmte terug aan de woonkamer wat je een comfortabel warm gevoel geeft. Dankzij infraroodverwarming blijven ook de muren droog en hebben schimmelsporen geen schijn van kans om zich te verspreiden. Zo stijgt indirect ook de luchttemperatuur, zal de temperatuur net onder het plafond slechts 20 graden bedragen en aan de vloer 18 graden. Dat maakt slechts een verschil van 2 graden. Hierdoor zal u 30 tot 50% energie besparen met infrarood verwarming. Een ander voordeel is dat de lucht niet circuleert en geen stof wordt meegenomen, dus geen allergie en astma meer. Het verschil tussen conventionele en infrarood verwarming zit in de lucht.

Alles bedienen met een afstandsbediening
Met de thermostaat op afstandsbediening automatiseert u uw infrarood verwarming met een vingerknip en zodra de verwarming wordt ingeschakeld, beginnen de voorwerpen in de woonkamer of ruimte warmte af te geven. Naarmate de temperatuur stijgt, zal het verwarmingselement minder infrarood uitstralen. Wanneer het evenwichtspunt wordt bereikt, zullen zowel de temperatuur als de straling constant blijven. Het resultaat is een zachte, comfortabele warmte, die binnendringt in de huid en zorgt voor een aangenaam warmtegevoel.

De voordelen van infraroodverwarming:

 • Sneller opwarmen. U zal zelf onmiddelijk de warmte absorberen.
 • Slechts 2 º C verschil tussen vloer en plafond.
 • Geen verspilling van energie, dus 30 tot 50% energiebesparing.
 • Veilige elementen die niet branden, geen risico op brand.
 • Meer comfort bij een lagere binnentemperatuur (2-3 º C minder).
 • Infrarood verwarming is gunstiger voor uw spieren en botten.
 • Geen luchtcirculatie, stof, droge lucht, dus beter voor de luchtwegen.
 • Droge muren, ook bij oudere jaren 30 huizen
 • Stabiele kamertemperatuur.
 • Infrarood verwarming is geluidvrij.
 • Lange levensduur van de infrarood panelen.

Waar kan ik het toepassen?

Infrarood verwarming kan in uw ganse woning geïnstalleerd worden als hoofdverwarming / vloerverwarming of kan als bijverwarming worden gebruikt in aparte kamers zoals woonkamers, badkamers, slaapkamers of veranda’s. Tevens is het mogelijk om uw restaurant, winkel, bar, hoge ruimtes of zelfs uw open ruimte te verwarmen met infrarood verwarming.