Jaren 30 woning

Hou jij van klasse, style en uitstraling? Dan moet je zeker eens een jaren 30 huis bekijken. Dit zijn karakteristieke woningen gebouwd rond 1920, 1925 en 1930. Ze zijn vaak heel mooi gemetseld met oude en traditionele details zoals glas in lood ramen en hele mooie oude stenen vloeren in o.a. de gang en de wc. Soms hebben ze mooie houten vloeren en ouderwetse binnendeuren. Veel mensen verbouwen deze woningen tegenwoordig om tot hypermoderne huizen. Bekijk op deze pagina direct het actuele aanbod koop jaren 30 woningen in juni 2024. 

Jaren 30 huis te koop in juni 2024

Wil jij graag een wat ouder huis kopen? Een ’30 jaren woning heeft heel veel voordelen, maar ook wel wat nadelen. Afhankelijk van je budget en klustalent kun je kiezen voor een opknapper / klushuis of een instapklare woning. Zeker ook als je snel wilt verhuizen kun je beter kiezen voor een huis waarbij de keuken, badkamer en vloeren al redelijk in goede staat zijn. Even de muren schilderen / behangen en je kunt verhuizen. Hieronder kun je het huidige aanbod aan (landelijke) huizen vinden die te koop zijn met een bouwjaar van rond de 30e jaren. 

Bekijk het aanbod op funda

Eigenschappen van een oudere woning

Wanneer je liever geen nieuwbouw huis koopt kom je uit bij bestaande bouw. Dan heb je natuurlijk heel veel keuze. Zeker de huizen die vanaf 1900 tot 1940 gebouwd zijn hebben hele slechte isolatie. Vroeger waren daar geen bouweisen voor. Je zult o.a. vloerisolatie, dakisolatie en de spouwmuren moeten bekijken. Tevens is dubbelglas plaatsen geen overbodige luxe. Soms zijn deze woning ook beschermd en mag je aan de buitenkant niet veel verbouwen / veranderen. De mooie details, gevels en daken maken heel veel goed. Je woont in een uniek pand met een bijzondere uitstraling (vaak in leuke gezellige wijken met veel faciliteiten). 

Het energieverbruik van een jaren 30 huis

Met een gemiddeld energielabel D / energielabel E zijn deze huizen verre van energieneutraal en duurzaam. Gelukkig kun je met de juiste investeringen heel veel bereiken. Denk aan vloerverwarming, een warmtepomp en zonnepanelen. 

TypeJaren 30Nieuwbouw
Rijwoning1.400 m3900 m3
Hoekwoning1700 m31200 m3
2 onder 1 kap2400 m31600 m3
Vrijstaand3000 m32000 m3
EnergielabelEnergielabel D/EEnergielabel A+/A
Gemiddeld gasverbruik nieuwbouw v.s. jaren 30 woning per woningtype
Wat is een jaren 30 woning?

Een jaren 30 huis is een woning gebouw tussen 1920 en 1935 met kenmerken details zoals mooie vloeren, gevels, ramen, kozijnen, voordeur en dakpannen. Vaak ook op unieke plekken in leuke gezellige straatjes en wijken. De laatste jaren is er veel vraag naar dit type woningen. Ze worden compleet verbouwd tot luxe huizen met een traditionele uitstraling.

Wat is het voordeel van wat oudere woning?

Het onderhoud is natuurlijk een groot nadeel van deze woningen. Maar er zijn ook voordelen: denk aan de mooie authentieke uitstralingen, de gunstige prijzen indien er veel geklust moet worden, de leuke wijken en klassieke tuinen.