Woning kopen Goudswaard

Jouw volgende woning kopen in Goudswaard? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt heb je uiteenlopende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 38.203 huizen (70,2% koopwoning, 29,6% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €364.756. Op dit woningplatform blader je door het beschikbare woningaanbod in Goudswaard, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €266.000, de gemiddelde transactieprijs is €364.756.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals sportclubs, winkels, scholen, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsGoudswaard
Postcode3267
Netnummer0186 (+31186)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Goudswaard mei 2024

Onderstaand bieden we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaaren extra details als duurzaamheid of en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Mijnsheerenland, Westmaas, Piershil, Nieuw-Beijerland en Oud-Beijerland.

woning-te-koop-goudswaard

Aanbod appartement kopen in Goudswaard

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 92 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 750 m3 gas en daarbij 2040 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Goudswaard

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 111 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1020 kuub gas + 2830 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Goudswaard is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 & 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3040 kWh elektriciteit en 1210 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Goudswaard

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 – 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 kWh elektriciteit en 1350 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4060 elektriciteit (kWh) en 1790 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Goudswaard

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Goudswaard Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Gebaseerd op het bod, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Goudswaard

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Goudswaard en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Goudswaard helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 – €3.250. In de volgende weergave verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Goudswaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Goudswaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Goudswaard

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Goudswaard en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Goudswaard kopen?

In de hele gemeente Hoeksche Waard vinden we circa 38.203 huizen. Hierbij spreken we van 31.875 (70,2%) koopwoningen en 6.328 (29,6%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 121 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €266.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.756. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Goudswaard. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Goudswaard?

Een woonhuis in Hoeksche Waard verbruikt qua energie gem. zo’n 1180 m3 gas voor verwarming en warm water en 3010 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (750 m3 per jaar aan gas en 2040 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1790 m3 gas en 4060 kWh electriciteit). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Goudswaard passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Goudswaard?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 87.401 inwoners in 37.135 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 families zonder kinderen en 13.500 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,32 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Goudswaard?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Goudswaard bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentehw.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3267.

Plaats een reactie