Woning kopen Hoeksche Waard

Wil je een woning kopen in Hoeksche Waard? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt heb je veel faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast tref je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 38.203 woningen (70,2% koopwoning, 29,6% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €364.756. Op dit woningplatform ontdek je het recente woningaanbod in Hoeksche Waard, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €266.000, de gemiddelde woningprijs is €364.756.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3262
Netnummer0186 (+31186)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Hoeksche Waard juni 2024

Met onze huizenzoeker check je het actuele woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energielabel en en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Dordrecht, Zwijndrecht, Goeree-Overflakkee, Westvoorne of Brielle.

woning-te-koop-hoeksche-waard

Aanbod appartement kopen in Hoeksche Waard

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 92 m2.
 • Het energiegebruik is circa 750 m3 gas en 2040 kWh stroom.

Rijtjeshuis Hoeksche Waard

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 116 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1020 kuub gas en daarbij 2830 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Hoeksche Waard is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3040 kWh elektra en 1210 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Hoeksche Waard

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 kWh stroom en 1350 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 & 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 4060 elektra (kWh) & 1790 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Hoeksche Waard

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Hoeksche Waard Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Hoeksche Waard

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Hoeksche Waard en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Hoeksche Waard helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 en €2.650. In de volgende weergave check je gegevens van financieel adviseurs in Hoeksche Waard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoeksche Waard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Hoeksche Waard

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Hoeksche Waard en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Hoeksche Waard kopen?

In en rondom de gemeente Hoeksche Waard bestaan er circa 38.203 huizen. Hierbij spreken we van 31.875 (70,2%) koopwoningen en 6.328 (29,6%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 121 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €266.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.756. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoeksche Waard. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hoeksche Waard?

Een woonobject in Hoeksche Waard gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en 3010 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (750 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1790 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4060 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Hoeksche Waard passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Hoeksche Waard?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 87.401 mensen in 37.135 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 gezinnen zonder kinderen en 13.500 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Hoeksche Waard?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hoeksche Waard laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 3260, 3261, 3262, 3263.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie