Woning kopen Provincie Zuid-Holland

In het overzicht hieronder ontdek je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoek op ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaaren additionele aspecten als CV-ketel & parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. 

Bekijk direct het complete woningaanbod in Lisse, Teylingen, Hillegom, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop, Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Westland, Zoetermeer, Waddinxveen, Gouda, Krimpenerwaard, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam, Molenlanden, Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Albrandswaard, Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem en Giessenlanden.

Een appartement kopen in Provincie Zuid-Holland

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

Aanbod rijtjeshuis Provincie Zuid-Holland

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Provincie Zuid-Holland is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Provincie Zuid-Holland

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

Samenvatting: een woning kopen in Provincie Zuid-Holland

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Provincie Zuid-Holland Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Actuele lijst verkochte huizen in Provincie Zuid-Holland

Recent (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Provincie Zuid-Holland en direct omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda