Woning kopen Heinenoord

Jouw ideale woning kopen in Heinenoord? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In de regio zijn er meerdere voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 38.203 woningen (70,2% koopwoning, 29,6% huurhuis). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €364.756. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Heinenoord, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €266.000, de gemiddelde prijs van een woning is €364.756.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals winkels, restaurants, natuurgebieden, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsHeinenoord
Postcode3274
Netnummer0186 (+31186)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Heinenoord mei 2024

In onderstaande weergave vind je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woningtypeen extra details als energielabel en en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Numansdorp, Zuid-Beijerland, Westmaas, Mijnsheerenland & Goudswaard.

woning-te-koop-heinenoord

Eigen appartement kopen in Heinenoord

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 & 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 750 m3 gas en tevens 2040 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Heinenoord

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 124 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1020 kuub gas en gem. 2830 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Heinenoord is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 & 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3040 kWh elektra & 1210 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Heinenoord

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 & 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3370 kWh elektriciteit en 1350 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 & 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4060 elektra (kWh) en 1790 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Heinenoord

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Heinenoord Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering in orde te maken. Aan de hand van het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Heinenoord

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatie experts en makelaars in Heinenoord en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Heinenoord geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €3.200. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Heinenoord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heinenoord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Heinenoord

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Heinenoord en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Heinenoord kopen?

In de buurt van de gemeente Hoeksche Waard bestaan er circa 38.203 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 31.875 (70,2%) koophuizen en 6.328 (29,6%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 121 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €266.000 en de gem. marktprijs is €364.756. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heinenoord. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Heinenoord?

Een woning in Hoeksche Waard gebruikt gemiddeld 1180 m3 gas en 3010 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (750 kuub aardgas en 2040 kWh stroom. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1790 m3 per jaar aan gas en 4060 stroom (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Heinenoord passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Heinenoord?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 87.401 personen in 37.135 gezinnen. Er wonen 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 families zonder kinderen en 13.500 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,32 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Heinenoord?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Heinenoord bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 3274.

Plaats een reactie