Woning kopen Numansdorp

Van plan om een woning te kopen in Numansdorp? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt heb je toegang tot meerdere voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 38.203 huizen (70,2% koophuis, 29,6% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €364.756. Op Woningassistent.nl vind je het beschikbare woningaanbod in Numansdorp, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €266.000, de gemiddelde woningprijs is €364.756.
 • In de regio zijn veel opties zoals kinderopvang, scholen, winkels, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsNumansdorp
Postcode3281
Netnummer0186 (+31186)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Numansdorp mei 2024

In deze lijst tref je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energieprestaties en aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Zuid-Beijerland, Klaaswaal, Heinenoord, Westmaas & Mijnsheerenland.

woning-te-koop-numansdorp

Eigen appartement kopen in Numansdorp

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 750 m3 gas + 2040 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Numansdorp

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 en 117 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1020 kuub gas en daarbij 2830 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Numansdorp is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3040 kWh elektriciteit en 1210 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Numansdorp

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3370 kWh elektra + 1350 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 4060 elektra (kWh) en 1790 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Numansdorp

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Numansdorp Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Gebaseerd op aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Numansdorp

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bieden wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Numansdorp en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Numansdorp geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.750 en €2.550. In het schema hier tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Numansdorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Numansdorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Numansdorp

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Numansdorp en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Numansdorp kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hoeksche Waard vinden we circa 38.203 woonobjecten. Er zijn 31.875 (70,2%) koopwoningen en 6.328 (29,6%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 121 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €266.000 en de gem. marktprijs is €364.756. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Numansdorp. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Numansdorp?

Een huis in Hoeksche Waard gebruikt gemiddeld 1180 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3010 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (750 kuub gas p/jaar en 2040 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1790 kuub aardgas en 4060 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Numansdorp passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Numansdorp?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 87.401 personen in 37.135 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 gezinnen zonder kinderen en 13.500 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Numansdorp?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Numansdorp bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3280, 3281.

Plaats een reactie