Woning kopen Strijensas

Jouw volgende woning kopen in Strijensas? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop ontdek je hier een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 38.203 huizen (70,2% koopwoning, 29,6% huur). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €364.756. Op dit woningplatform ontdek je het actuele woningaanbod in Strijensas, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €266.000, de gemiddelde woningprijs is €364.756.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, scholen, winkels, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsStrijensas
Postcode3292
Netnummer078 (+3178)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Strijensas mei 2024

Bijgaand bekijk je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, liggingen andere eigenschappen zoals woninglabel of parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Mookhoek, s-Gravendeel, Strijen, Klaaswaal of Zuid-Beijerland.

woning-te-koop-strijensas

Een appartement kopen in Strijensas

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 94 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 750 m3 gas en 2040 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Strijensas

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 119 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1020 kuub gas en 2830 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Strijensas is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 – 111 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3040 kWh elektriciteit en 1210 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Strijensas

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 kWh elektra en 1350 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4060 elektriciteit (kWh) + 1790 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Strijensas

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Strijensas Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de woning rond te maken. Gebaseerd op koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Strijensas

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Strijensas en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Strijensas geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 en €2.950. In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Strijensas.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Strijensas. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Strijensas

De afgelopen periode (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Strijensas en omgeving. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Strijensas kopen?

In de hele gemeente Hoeksche Waard zijn er ruim 38.203 huizen. Het gaat om 31.875 (70,2%) koophuizen en 6.328 (29,6%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 121 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €266.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.756. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Strijensas. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Strijensas?

Een woonhuis in Hoeksche Waard kent een gem. verbruik van 1180 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3010 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (750 m3 aan gas en 2040 kWh stroom. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1790 m3 per jaar aan gas en 4060 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Strijensas passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Strijensas?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 87.401 inwoners in 37.135 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 huishoudens zonder kinderen en 13.500 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,32 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Strijensas?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Strijensas laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3292.

Plaats een reactie