Penthouse

Een Penthouse is een luxe appartement gelegen op de bovenste verdieping van een hoog gebouw. We noemen het dus ook wel een dakappartement. Een Penthouse onderscheidt zich van de andere appartementen in het gebouw. Het is vaak groter, luxer en kent een andere indeling. Vaak wordt het ook zo ingedeeld dat je een prachtig uitzicht over de stad hebt. In sommige gevallen is er zelfs een dakterras. Op deze pagina lees je uitgebreide  informatie over dit woningtype en bekijk je het actuele aanbod koop-penthouses april 2024. 

  • Een Penthouse is een luxe appartement op de bovenste verdieping van een gebouw
  • Een Penthouse is om meerdere redenen anders dan een appartement: het is ruimer, luxer, heeft een andere indeling en soms is er een dakterras
  • Heel soms heeft een Penthouse ook een tweede verdieping, maar dit zie je maar weinig in Nederland
  • De kosten van een Penthouse zijn heel verschillend. Gemiddeld kosten ze zo’n 500.000 maar voor de echte mooie dakappartementen in Amsterdam of andere grote steden betaal je minimaal €1.000.000 tot €3.000.000

Dakappartementen te koop in april 2024

Wil jij wonen in een luxe dakappartement? Dan is een Penthouse absoluut iets voor jou. Je geniet van het allermooiste uitzicht en een luxe en royale ruimte. Eventueel met dakterras. Hieronder vind je het actuele aanbod met alle Penthouses die te koop staan in Nederland. Filter eenvoudig op prijs of plaats en vind jouw ideale appartement op de bovenste etage van een appartementengebouw. 

Bekijk het aanbod op funda

Eigenschappen van een Penthouse

Een Penthouse is een bijzondere woning. Alleen wanneer een appartement op de bovenste etage is gelegen dan mag het deze naam dragen. Je zult begrijpen dat er niet veel van dit type appartementen beschikbaar zijn. De kosten zijn dan ook een stuk hoger ten opzichte van een normaal appartement. Zeker wanneer je voor een Penthouse in Amsterdar, Rotterdam, Utrecht, Den Haag of een andere grote stad kiest. Hieronder vind je belangrijke eigenschappen van het dakappartement. 

Type woningPenthouse
Gemiddeld woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde oppervlakte achtertuinn.v.t.
Gemiddelde prijs€520.000
Aantal woningen te koopcirca 700
Gemiddelde WOZ-waarde€475.000
Eigenschappen Penthouse

Het energieverbruik van een rijtjeshuis

Een Penthouse verbruikt vaak wat meer gas dan een normaal appartement. Dat komt omdat het vaak een grotere ruimte is. De te verwarmen ruimte is dan groter. Daarnaast zit een Penthouse op de hoogste etage. Een normaal appartement wordt ingesloten door andere appartementen, bij een Penthouse is de bovenkant vrij. Via het dakterras komt er al snel meer tocht de woning in. Bekijk ook de verschillen tussen hoogbouw en laagbouw

Gemiddeld gasverbruik1.100 m3
Gemiddeld stroomverbruik2.800 kWH (bij 2 personen)
Gemiddelde energierekening€130,00 per maand
Gemiddeld energielabelEnergielabel B
Wat is een Penthouse?

Een penthouse is een luxe appartement gelegen op de bovenste etage van een appartementengebouw.

Wat is het verschil met een appartement?

Een Penthouse is vaak groter dan een regulier appartement. Ook is de indeling vaak net wat anders. Het slaapgedeelte is bijvoorbeeld zo opgesteld dat je een prachtig uitzicht hebt. Verder heeft een Penthouse soms een dakterras.

Wat kost een Penthouse?

Gemiddeld gezien kost een dakappartement zo’n €500.000. Maar wanneer je voor premium locaties zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag gaat dan stijgt de prijs al snel naar €1.000.000 tot €3.000.000.

Zijn er penthouses met meerdere verdiepingen?

Heel soms zien we penthouses met een extra verdieping. Dit zien we in Nederland niet heel veel. De prijzen van dit soort penthouses zijn vaak erg hoog.