Woning kopen Klaaswaal

Alles weten over woning kopen in Klaaswaal? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand vind je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien vind je hier een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 38.203 woningen (70,2% koophuis, 29,6% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €364.756. Op deze informatieve website blader je door het beschikbare woningaanbod in Klaaswaal, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €266.000, de gemiddelde verkoopprijs is €364.756.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals winkels, sportclubs, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsKlaaswaal
Postcode3286
Netnummer0186 (+31186)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Klaaswaal mei 2024

In ons overzicht check je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van aantal kamers, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als verwarming en rolstoelvriendelijk. Bel of mail de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Strijen, Strijensas, Zuid-Beijerland, Numansdorp & Heinenoord.

woning-te-koop-klaaswaal

Eigen appartement kopen in Klaaswaal

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 95 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 750 m3 gas + 2040 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Klaaswaal

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 – 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1020 kuub gas en gem. 2830 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Klaaswaal is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 130 m2.
 • Schatting: er wordt 3040 kWh stroom en 1210 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Klaaswaal

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 kWh stroom & 1350 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 4060 elektra (kWh) + 1790 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Klaaswaal

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Klaaswaal zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Aan de hand van het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Klaaswaal

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Klaaswaal en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Klaaswaal helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 en €3.150. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Klaaswaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Klaaswaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Klaaswaal

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Klaaswaal en net daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Klaaswaal kopen?

In de hele gemeente Hoeksche Waard vind je ongeveer 38.203 huizen. Hierbij spreken we van 31.875 (70,2%) koopwoningen en 6.328 (29,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 121 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €266.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €364.756. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Klaaswaal. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Klaaswaal?

Een woning in Hoeksche Waard verbruikt qua energie gem. zo’n 1180 m3 per jaar aan gas en 3010 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 m3 per jaar aan gas en 2040 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1790 m3 per jaar aan gas en 4060 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Klaaswaal passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Klaaswaal?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 87.401 inwoners die we kunnen onderverdelen in 37.135 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 families zonder kinderen en 13.500 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,32 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Klaaswaal?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Klaaswaal plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3286.

Plaats een reactie