Woning kopen Mijnsheerenland

Ga je een woning kopen in Mijnsheerenland? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek heb je toegang tot diverse dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij ontdek je hier een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 38.203 huizen (70,2% koophuis, 29,6% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €364.756. Op dit woningportaal vind je het actuele woningaanbod in Mijnsheerenland, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €266.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.756.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsMijnsheerenland
Postcode3271
Netnummer0186 (+31186)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Mijnsheerenland april 2024

In het schema hierna bieden we het actuele woningaanbod van april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energielabel & en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Westmaas, Heinenoord, Goudswaard, Piershil en Nieuw-Beijerland.

woning-te-koop-mijnsheerenland

Studio of appartement kopen in Mijnsheerenland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 – 101 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 750 m3 gas en doorgaans 2040 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Mijnsheerenland

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 en 112 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1020 kuub gas & 2830 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Mijnsheerenland is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 en 119 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3040 kWh stroom en 1210 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Mijnsheerenland

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 kWh stroom + 1350 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4060 stroom (kWh) + 1790 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Mijnsheerenland

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Mijnsheerenland Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te ronden. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Mijnsheerenland

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Mijnsheerenland en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Mijnsheerenland geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 – €2.800. In de opsomming hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Mijnsheerenland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mijnsheerenland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Mijnsheerenland

Afgelopen maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Mijnsheerenland en daarbuiten. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Mijnsheerenland kopen?

In de gemeente Hoeksche Waard vind je ongeveer 38.203 woningen. We maken onderscheid tussen 31.875 (70,2%) koophuizen en 6.328 (29,6%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 121 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €266.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €364.756. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Mijnsheerenland. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Mijnsheerenland?

Een huis in Hoeksche Waard kent een gem. verbruik van 1180 kuub aardgas en 3010 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (750 kuub gas en 2040 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1790 m3 gas voor verwarming en warm water en 4060 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Mijnsheerenland passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Mijnsheerenland?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 87.401 mensen die we kunnen onderverdelen in 37.135 gezinnen. Het gaat om 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 gezinnen zonder kinderen en 13.500 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,32 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Mijnsheerenland?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Mijnsheerenland realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3270, 3271.

Plaats een reactie