Woning kopen Mookhoek

Wil je een woning kopen in Mookhoek? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving heb je toegang tot voldoende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien kan je hier genieten van mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 38.203 woningen (70,2% koop, 29,6% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €364.756. Op dit huizenplatform blader je door het woningaanbod in Mookhoek, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €266.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €364.756.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsMookhoek
Postcode3293
Netnummer078 (+3178)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Mookhoek mei 2024

Onderstaand bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakteen relevante factoren als verwarming of aanwezigheid van een garage. Bel of mail de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in s-Gravendeel, Puttershoek, Strijensas, Strijen en Klaaswaal.

woning-te-koop-mookhoek

Een appartement kopen in Mookhoek

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 96 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 750 m3 gas en doorgaans 2040 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Mookhoek

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 107 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1020 kuub gas + 2830 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Mookhoek is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3040 kWh elektriciteit & 1210 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Mookhoek

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 & 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3370 kWh elektriciteit + 1350 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4060 elektriciteit (kWh) en 1790 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Mookhoek

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Mookhoek Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering rond te maken. A.d.h.v. het bod, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Mookhoek

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Mookhoek en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Mookhoek geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.600 – €2.750. In de lijst hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Mookhoek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mookhoek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Mookhoek

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Mookhoek en omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Mookhoek kopen?

In de buurt van de gemeente Hoeksche Waard vind je ongeveer 38.203 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 31.875 (70,2%) koopwoningen en 6.328 (29,6%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 121 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €266.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €364.756. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mookhoek. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Mookhoek?

Een huishouden in Hoeksche Waard kent een gem. verbruik van 1180 kuub aardgas en 3010 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 m3 per jaar aan gas en 2040 kWh stroom. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1790 m3 gas voor verwarming en warm water en 4060 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Mookhoek passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Mookhoek?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente leven 87.401 inwoners in 37.135 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 huishoudens zonder kinderen en 13.500 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,32 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Mookhoek?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Mookhoek realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 3293.

Plaats een reactie