Woning kopen Piershil

Jouw volgende woning kopen in Piershil? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 38.203 huizen (70,2% koop, 29,6% huurhuizen). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €364.756. Op deze pagina ontdek je het beschikbare woningaanbod in Piershil, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €266.000, de gemiddelde prijs van een woning is €364.756.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, kinderopvang, winkels, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsPiershil
Postcode3265
Netnummer0186 (+31186)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Piershil mei 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als energielabel en en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook woningen die te koop staan in Goudswaard, Mijnsheerenland, Nieuw-Beijerland, Oud-Beijerland of Den Bommel.

woning-te-koop-piershil

Appartementen te koop Piershil

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 104 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 750 m3 gas en gem. 2040 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Piershil

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 en 112 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1020 kuub gas en +/- 2830 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Piershil is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3040 kWh elektra & 1210 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Piershil

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 kWh elektra + 1350 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 en 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4060 elektra (kWh) & 1790 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Piershil

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Piershil Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zal afhangen van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Op basis van koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Piershil

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tref je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Piershil en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Piershil geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 & €3.250. In onderstaande lijst bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Piershil.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Piershil. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Piershil

In mei 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Piershil en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Piershil kopen?

In de gemeente Hoeksche Waard zijn er 38.203 woningen. Het gaat om 31.875 (70,2%) koopwoningen en 6.328 (29,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 121 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €266.000 en de gem. verkoopprijs is €364.756. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Piershil. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Piershil?

Een woning in Hoeksche Waard verbruikt qua energie gem. zo’n 1180 kuub gas p/jaar en 3010 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (750 m3 gas en 2040 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1790 m3 gas voor verwarming en warm water en 4060 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Piershil passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Piershil?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 87.401 mensen in 37.135 verschillende gezinnen. Het gaat om 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 gezinnen zonder kinderen en 13.500 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Piershil?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Piershil bouwen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3265.

Plaats een reactie