Woning kopen Den Bommel

Een woning kopen in Den Bommel? Het is een geweldige plek in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt heb je toegang tot voldoende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien vind je hier een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 22.098 huizen (64,1% koopwoning, 35,7% huurwoningen). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €344.018. Op deze pagina vind je het recente woningaanbod in Den Bommel, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €243.000, de gemiddelde verkoopprijs is €344.018.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, winkels, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsDen Bommel
Postcode3258
Netnummer0187 (+31187)
Inwoners (gemeente)50.049
Aantal huishoudens21.138
Aantal huishoudens met kinderen7.352
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen22.098
Aantal koopwoningen19.040
Aantal huurwoningen3.058
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.018
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Den Bommel mei 2024

Bijgaand bekijk je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaar, aantal kamersen meer onderwerpen zoals isolatie & aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Oude-Tonge, Ooltgensplaat of Achthuizen.

woning-te-koop-den-bommel

Een appartement kopen in Den Bommel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas en gem. 1970 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Den Bommel

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 – 120 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1010 kuub gas en doorgaans 2600 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Den Bommel is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2760 kWh elektra & 1160 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Den Bommel

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3190 kWh stroom & 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3960 elektra (kWh) & 1780 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Den Bommel

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Den Bommel Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van woningwaarde, kosten koper, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Den Bommel

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Den Bommel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Den Bommel geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 – €3.150. In het schema hier vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Den Bommel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Den Bommel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Den Bommel

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Den Bommel en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Den Bommel kopen?

In de gemeente Goeree-Overflakkee zijn er 22.098 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 19.040 (64,1%) koopwoningen en 3.058 (35,7%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 133 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €243.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €344.018. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Den Bommel. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Den Bommel?

Een woning in Goeree-Overflakkee verbruikt qua energie gem. zo’n 1220 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2940 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 m3 gas voor verwarming en warm water en 1970 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1780 m3 aan gas en 3960 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Den Bommel passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Den Bommel?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 50.049 inwoners in 21.138 gezinnen. Dat betreffen 6.447 eenpersoonshuishoudens, 7.339 huishoudens zonder kinderen en 7.352 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Den Bommel?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Den Bommel plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3258.

Plaats een reactie