Woning kopen s-Gravendeel

Plannen om een woning te kopen in s-Gravendeel? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In de buurt heb je toegang tot allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop vind je hier een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 38.203 woningen (70,2% koopwoning, 29,6% huur). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €364.756. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in s-Gravendeel, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €266.000, de gemiddelde huizenprijs is €364.756.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals sportclubs, winkels, natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Plaatss-Gravendeel
Postcode3295
Netnummer078 (+3178)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod s-Gravendeel mei 2024

In het schema hierna vind je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoom verder in op woningtype, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen extra details als CV-ketel & en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Puttershoek, Maasdam, Mookhoek, Strijensas & Strijen.

woning-te-koop-s-gravendeel

Een appartement kopen in s-Gravendeel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 – 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 750 m3 gas en gem. 2040 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis s-Gravendeel

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 108 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1020 kuub gas en doorgaans 2830 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in s-Gravendeel is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 115 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3040 kWh elektriciteit & 1210 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning s-Gravendeel

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 & 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3370 kWh elektriciteit + 1350 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 4060 elektra (kWh) & 1790 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in s-Gravendeel

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in s-Gravendeel Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in s-Gravendeel

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in s-Gravendeel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in s-Gravendeel geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 en €3.150. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in s-Gravendeel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in s-Gravendeel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in s-Gravendeel

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in s-Gravendeel en net daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in s-Gravendeel kopen?

In de hele gemeente Hoeksche Waard zijn er ruim 38.203 woonobjecten. Je vindt hier circa 31.875 (70,2%) koophuizen en 6.328 (29,6%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 121 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €266.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.756. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in s-Gravendeel. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in s-Gravendeel?

Een huis in Hoeksche Waard kent een gem. verbruik van 1180 kuub gas en 3010 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (750 m3 per jaar aan gas en 2040 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1790 kuub gas en 4060 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in s-Gravendeel passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in s-Gravendeel?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 87.401 mensen in 37.135 verschillende gezinnen. Het betreft 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 huishoudens zonder kinderen en 13.500 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in s-Gravendeel?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in s-Gravendeel laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 3295.

Plaats een reactie