Woning kopen Strijen

Jouw volgende woning kopen in Strijen? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt vind je veel faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast vind je hier een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 38.203 woningen (70,2% koophuis, 29,6% huurhuizen). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €364.756. Op Woningassistent.nl bieden wij het nieuwe woningaanbod in Strijen, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €266.000, de basis verkoopprijs is €364.756.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsStrijen
Postcode3291
Netnummer078 (+3178)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Strijen juni 2024

Onderstaand ontdek je het actuele woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als isolatie & aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Strijensas, Mookhoek, Klaaswaal, Zuid-Beijerland of Numansdorp.

woning-te-koop-strijen

Appartementen te koop Strijen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 en 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 750 m3 gas en +/- 2040 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Strijen

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 122 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1020 kuub gas en doorgaans 2830 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Strijen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 117 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3040 kWh elektra en 1210 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Strijen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 kWh elektra en 1350 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4060 elektra (kWh) + 1790 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Strijen

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Strijen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Strijen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bieden wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Strijen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Strijen helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 & €2.550. In het schema hier verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Strijen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Strijen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Strijen

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Strijen en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Strijen kopen?

In deze gemeente Hoeksche Waard vinden we circa 38.203 woningen. Het gaat om 31.875 (70,2%) koopwoningen en 6.328 (29,6%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 121 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €266.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €364.756. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Strijen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Strijen?

Een woning in Hoeksche Waard heeft een verbruik van gemiddeld 1180 kuub aardgas en 3010 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (750 kuub aardgas en 2040 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1790 m3 aan gas en 4060 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Strijen passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Strijen?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 87.401 inwoners in 37.135 huishoudens. Er wonen 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 gezinnen zonder kinderen en 13.500 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Strijen?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Strijen laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 3290, 3291.

Plaats een reactie