Woning kopen Westmaas

Snel een woning kopen in Westmaas? Het is een geweldige plek in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek zijn er diverse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 38.203 huizen (70,2% koopwoning, 29,6% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €364.756. Op dit huizenplatform check je het recente woningaanbod in Westmaas, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €266.000, de gemiddelde huizenprijs is €364.756.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals winkels, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsWestmaas
Postcode3273
Netnummer0186 (+31186)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Westmaas mei 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoom verder in op woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, liggingen meer onderwerpen zoals energieprestaties en aanwezigheid van een garage. Neem contact op met het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Heinenoord, Numansdorp, Mijnsheerenland, Goudswaard en Piershil.

woning-te-koop-westmaas

Appartement kopen in Westmaas

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 98 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 750 m3 gas + 2040 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Westmaas

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 – 124 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1020 kuub gas + 2830 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Westmaas is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 125 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3040 kWh elektriciteit + 1210 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Westmaas

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 & 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3370 kWh elektriciteit & 1350 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 4060 stroom (kWh) + 1790 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Westmaas

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Westmaas Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis rond te maken. Gebaseerd op het bod, kosten koper, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Westmaas

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bekijk je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Westmaas en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Westmaas geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 en €2.750. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Westmaas.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westmaas. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Westmaas

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Westmaas en daarbuiten. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Westmaas kopen?

In deze gemeente Hoeksche Waard zijn er 38.203 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 31.875 (70,2%) koophuizen en 6.328 (29,6%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 121 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €266.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.756. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Westmaas. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Westmaas?

Een huis in Hoeksche Waard verbruikt gemiddeld 1180 m3 gas en 3010 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (750 kuub aardgas en 2040 kWh elektra. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1790 kuub gas p/jaar en 4060 kWh elektra). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Westmaas passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Westmaas?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 87.401 personen in 37.135 verschillende gezinnen. Het betreft 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 gezinnen zonder kinderen en 13.500 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,32 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Westmaas?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Westmaas zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3273.

Plaats een reactie