Woning kopen Zuid-Beijerland

Jouw aanstaande woning kopen in Zuid-Beijerland? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek bestaan er voldoende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien is er vlakbij een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 38.203 huizen (70,2% koopwoning, 29,6% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €364.756. Op deze pagina ontdek je het woningaanbod in Zuid-Beijerland, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €266.000, de doorsnee verkoopprijs is €364.756.
 • In de regio zijn veel opties zoals winkels, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsZuid-Beijerland
Postcode3284
Netnummer0186 (+31186)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Zuid-Beijerland mei 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met het actuele woningaanbod van mei 2024. Selecteer op vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, liggingen relevante factoren als CV-ketel en parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het woningaanbod Klaaswaal, Strijen, Numansdorp, Heinenoord en Westmaas.

woning-te-koop-zuid-beijerland

Appartement kopen in Zuid-Beijerland

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 92 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 750 m3 gas en doorgaans 2040 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Zuid-Beijerland

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 118 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1020 kuub gas en gem. 2830 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Zuid-Beijerland is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3040 kWh elektriciteit & 1210 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Zuid-Beijerland

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 & 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3370 kWh elektriciteit & 1350 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4060 elektriciteit (kWh) + 1790 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Zuid-Beijerland

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Zuid-Beijerland Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Op basis van het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Zuid-Beijerland

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Zuid-Beijerland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Zuid-Beijerland geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 en €3.300. In onderstaande lijst tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Zuid-Beijerland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zuid-Beijerland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Zuid-Beijerland

In mei 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Zuid-Beijerland en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Zuid-Beijerland kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hoeksche Waard registreren wij 38.203 huizen. Er zijn 31.875 (70,2%) koopwoningen en 6.328 (29,6%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 121 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €266.000 en de gem. marktprijs is €364.756. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Zuid-Beijerland. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Zuid-Beijerland?

Een woonhuis in Hoeksche Waard gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en 3010 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (750 kuub gas en 2040 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1790 m3 gas en 4060 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Zuid-Beijerland passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Zuid-Beijerland?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 87.401 inwoners in 37.135 gezinnen. Er wonen 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 gezinnen zonder kinderen en 13.500 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,32 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Zuid-Beijerland?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Zuid-Beijerland laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 3284.

Plaats een reactie