Bungalow

Een bungalow is een wat wat ouder woningtype dat we in Nederland nog steeds veel tegenkomen. De bungalow kunnen we het beste omschrijven als een vrijstaand huis met alleen een benedenverdieping. Sommige bungalows beschikken wel over een kelder en/of zolder. Soms is er 1 kamer op de 2e verdieping gelegen. In dat geval spreken we van een semi-bungalow. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie, tips en bekijk je het actuele woningaanbod bungalows van mei 2024.

  • Een bungalow is een vrijstaande woning waar alle woonvoorzieningen zich op de begane grond bevinden
  • De slaapkamer, badkamer, keuken, en leefruimte zijn dus allemaal gelijksvloers
  • Soms is er een kelder, en sommige bungalows hebben één kamer op de eerste verdieping (semi-bungalow)
  • De bungalow is zeer in trek bij senioren omdat alles gelijkvloers is. Zie ook onze pagina over levensloopbestendige woningen.

Bungalow woning te koop in mei 2024

Wil jij een bungalow woning kopen of huren? Hieronder vind je het actuele woningaanbod van mei 2024. Je vind hier alle bungalows die op dit moment te koop staan. Je kunt eenvoudig filteren op bijvoorbeeld woonplaats, voorzieningen of energielabel om jouw ideale bungalow te vinden .

Bekijk het aanbod op funda

Eigenschappen van een (semi)-Bungalow

Een bungalow is een bijzonder woningtype. Dat komt met name door de indeling. Alle woonvoorzieningen bevinden zich namelijk op de begane grond. Dus je slaapt beneden en hebt op de begane grond ook een badkamer. Sommige bungalows hebben wel een bovenverdieping met 1 slaapkamer, we spreken dan ook wel van een semi-bungalow. Maar dit nog iets heel anders dan een notariswoning en herenhuis. De ruimte is niet enorm groot, maar groot genoeg voor 2 personen of een klein gezin.

Type woningBungalow
Gemiddeld woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde oppervlakte achtertuin75 m2
Gemiddelde prijs€400.000
Aantal woningen te koopcirca 1.000
Gemiddelde WOZ-waarde€350.000
Eigenschappen rijtjeshuis

Het energieverbruik

Een bungalow heeft over het algemeen niet heel hoge energiekosten. Het woonoppervlakte is relatief klein waardoor de stookkosten ook reuze meevallen. Bij oudere bungalows is er veel winst te behalen met isolatie van muren, het dak, gevel en dubbelglas. Hieronder vind je de gemiddelde energieprestaties van een woonbungalow.

Gemiddeld gasverbruik1.100 m3
Gemiddeld stroomverbruik2.800 kWH (bij 2 personen)
Gemiddelde energierekening€140,00 per maand
Gemiddeld energielabelEnergielabel D
Wat is een bungalow?

Een bungalow is een kleine vrijstaande woning met alleen een benedenverdieping. De slaapkamer en badkamer bevinden zich op de begane grond.

Wat is een semi-bungalow?

Een semi-bungalow heeft een eerste verdieping waar zich nog 1 of 2 kamers bevinden. Soms is er ook een kelder aanwezig.

Hoe duur is een woonbungalow?

Een woonbungalow is een relatief goedkope vrijstaande woning. Gemiddeld betaal je iets meer dan €400.000. In en rondom de grote steden liggen de prijzen natuurlijk een stuk hoger, reken dan al gauw op €750.000 of meer.

Verbruikt een bungalow veel energie?

Het energieverbruik is niet bijzonder hoog. Dat komt omdat vaak alleen een eerste verdieping verwarmd hoeft te worden. Veel bungalows zijn wel gedateerd waardoor de isolatie de wensen overlaat.