Notariswoning kopen

De notariswoning is nog altijd een heel geliefde woning in Nederland. Je herkent dit type huis dan ook direct. Een statige laagbouw woning met een typische landelijke stijl. Notariswoningen zie je vooral in dorpen en op het platteland, maar ook zeker in de grote steden staan prachtige oude notarishuizen van meer dan 100 jaar oud. Tegenwoordig zien we dat de notariswoning ook als nieuwbouw enorm in trek is. B

  • Een notariswoning is een statig huis met een schildkap
  • De voordeur bevindt zich doorgaans in het midden van de woning
  • Doorgaans heeft dit type een chique afwerking met bijvoorbeeld luiken
  • Daarnaast zie je vaak een 1 of 2 kenmerkende dakkapellen
  • Een mooie voortuin met bijvoorbeeld leilinden maakt het plaatje helemaal compleet
  • De vergelijking met een herenhuis of grachtenpand wordt vaak gemaakt

Notariswoning te koop in juli 2024

Wil jij een notariswoning kopen? Hieronder vind je het actuele aanbod met notariswoningen die nu te koop staan in Nederland. Je vindt hier zowel nieuwbouwwoningen als prachtige oude huizen van voor 1900 of gebouwd rond 1930. Je kunt gebruik maken van diverse filters om op die manier een geschikte notariswoning te zoeken .

Bekijk het aanbod op funda

Eigenschappen van een Notariswoning

Een notariswoning is een bekend woningtype dat al in de 19e eeuw gebouwd werd. De woning valt op door zijn lage gootlijn en symmetrische vorm. Notariswoningen zijn grote vrijstaande huizen met veel woonoppervlak en dikwijls een royale achtertuin. Hieronder vind je de belangrijkste eigenschappen van dit type woning.

Type woningNotaris
Gemiddeld woonoppervlakte200 m2
Gemiddelde oppervlakte achtertuin150 m2
Gemiddelde prijs€550.000
Aantal woningen te koopcirca 500
Gemiddelde WOZ-waarde€495.000
Eigenschappen Notariswoning

Hoe zit het het energieverbruik?

Het energieverbruik van een notariswoning hangt natuurlijk af van het bouwjaar. De oude woningen zijn vaak matig geïsoleerd en verbruiken daardoor flink wat gas om de ruimtes te verwarmen. De nieuwbouw notarishuizen beschikken over uitstekende isolatie en soms zelfs zonnepanelen en/of een warmtepomp. Dit resulteert in energiezuinige energielabel A notariswoningen met fors lagere maandlasten.

Gemiddeld gasverbruik2.000 m3
Gemiddeld stroomverbruik4.200 kWH (bij 4 personen)
Gemiddelde energierekening€190,00 per maand
Gemiddeld energielabelEnergielabel C
Wat is een notariswoning?

Een notariswoning is een statige vrijstaande woning met een klassieke uitstraling. De woning valt op door de lage dakgoot en de landelijke stijl.

Zijn er ook nieuwbouw notarishuizen?

Ja, bij verschillende catalogusbouwers zoals Groothuis of SelektHuis vind je prachtige nieuwbouw notariswoningen die relatief snel en voordelig gebouwd kunnen worden.

Hoe duur is een notariswoning?

De prijs hangt af van bouwjaar, locatie en voorzieingen. Gemiddeld betaal je ongeveer €550.000 voor een notarishuis in Nederland.