Hoekwoning

Een hoekwoning is ontzettend gewild. Het is vaak een net wat ruimer dan een tussenwoning en het geeft meer privacy. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden als het gaat om een uitbouw aan de zijkant of achterkant. Je voelt je eigenlijk wat minder opgesloten ten opzichte van een rijwoning. De kosten zijn om die reden ook een stukje hoger. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over een eindwoning en bekijk je een actueel aanbod met hoekwoningen te koop in april 2024

  • Een hoekwoning is gelegen aan het begin of het einde van een rij met rijwoningen ligt
  • Het belangrijkste kenmerk is dat 1 van de zijkanten vrij is, dit geeft een minder opgesloten gevoel
  • Het woonoppervlak ligt gemiddeld op ongeveer 135 m2. Een tuin is gemiddeld 80 m2. 
  • Soms heeft de eindwoning ook een eigen parkeerplaats
  • Een hoekwoning verbruikt gemiddeld 1.400 m3 gas (Nibud) 

Eindwoningen te koop in april 2024

Ben jij op zoek naar een royale eindwoning met een grote tuin, veel privacy en lekker veel lichtinval? Kies dan voor een prachtige hoekwoning waarbij je niet het gevoel hebt dat je ingesloten zit tussen 2 woningen. Hieronder vind je het actuele aanbod met woningen die te koop staan in Nederland in april 2024. Je kunt eenvoudig filteren op belangrijke zaken zoals bouwjaar, woonoppervlakte of energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Eigenschappen van een hoekwoning

Een hoekwoning is een geliefde woning bij starters en doorstromer die uit een appartement komen. Het biedt veel ruimte, licht en privacy. Daarnaast heb je ook meer mogelijkheden voor een uitbouw dan een tussenwoning. Het is fijn dat de woning aan 1 kant “los” staat. Het aanbod hoekwoningen in Nederland is logischerwijs een stuk kleiner dan rijwoningen

Type woningHoekwoning
Gemiddeld woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde oppervlakte achtertuin80 m2
Gemiddelde prijs€380.000
Aantal woningen te koopcirca 4.000
Gemiddelde WOZ-waarde€350.000
Eigenschappen hoekwoning

Hoe zit het met het energieverbruik van een woning op de hoek?

Een van de belangrijkste voordelen van een rijwoning is het lage energieverbruik. Vooral de wat recentere rijwoningen zijn duurzaam gebouwd. Dat betekent goede isolatie en eventueel nog zonnepanelen. Daardoor zijn de stookkosten erg laag. Vooral omdat de te verwarmen ruimtes klein zijn. Hieronder vind je meer informatie over de de energieprestaties van een tussenwoning. Bekijk ook informatie over de dubbelwoning

Gemiddeld gasverbruik1.400 m3
Gemiddeld stroomverbruik4.000 kWH (bij 4 personen)
Gemiddelde energierekening€160,00 per maand
Gemiddeld energielabelEnergielabel C
Wat is een hoekwoning?

Een hoekwoning is een woning die gelegen is aan het einde van een woningrij. De woning staat aan een kant vrij en heeft soms een eigen parkeerplaats of garage.

Waarom zijn hoekwoningen populair?

Hoekwoningen zijn populair omdat ze veel ruimte en privacy bieden. Doordat ze aan 1 kant vrij staan heb je minder het gevoel dat je ingesloten zit. Daarnaast biedt een eindwoning meer mogelijkheden tot een uitbouw.

Wat betaal ik voor een eindwoning?

De gemiddelde prijs van een eindwoning ligt rond de €380.000 en de WOZ-waarde is zo’n €350.000. Veel hang natuurlijk af van de locatie van het huis, het bouwjaar en de plaats waar het staat.

Wat is het verschil tussen een eindwoning en hoekwoning?

Een hoekwoning heeft nog een extra stukje grond aan de zijkant wat bij de woning hoort. Bij een eindwoning is dit niet het geval.