2-onder-1-kap woningen

Wil jij ook graag een 2 onder 1 kap huis kopen? Iets meer vrijheid en ruimte rondom de woning en meer privacy? Misschien wil je graag een eigen garage voor de opslag van spullen? Op deze pagina lees jij alles over de voordelen van een twee onder één kap woning. Zo vertellen we je meer over de energiekosten en andere aspecten waarop je moet letten. Jij kan ook direct het actuele aanbod van 2-onder-1-kap woningen in april 2024 in Nederland bekijken. 

  • Dit woningtype is doorgaans aan 1 kant vrijstaand.
  • Vaak beschikken deze huizen over een garage.
  • Het ontwerp is vaak gespiegeld met het huis van de buren.
  • Een gemiddeld 2 onder 1 kap huis heeft een woonoppervlak van 145 m2 met een inhoud van 475 m3 inhoud en een tuin van gemiddeld 120m2.
  • In de regel hebben de kavels een eigen parkeerplaats voor het huis (oprit).
  • Een rijwoning verbruikt gemiddeld 1.560 m3 gas (Nibud).

2 onder 1 kap te koop in april 2024

Ben je overtuigd en wil jij een 2 onder 1 kap woning kopen? Een hele mooi plek voor een gezin met kinderen of ouderen. Ook stellen die samen willen wonen kunnen prima uit de voeten in dit woningtype. De nieuwere huizen zijn allemaal perfect geïsoleerd en vaak uitgerust met een zuinige HR ketel en/of warmtepomp. Hieronder kun je direct het huidige aanbod geschakelde woningen doorzoeken. Plan snel een bezichtiging en breng een bod uit. 

Bekijk het aanbod op funda

Eigenschappen van een 2 onder 1 kap woning

Een woning koop je niet zomaar. Vooraf bepaal je natuurlijk wat de wensen zijn. Zo moet je nadenken over de hoeveelheid slaapkamers, de keuken en de sanitaire voorzieningen. Wil je een toekomstbestendige woning of kijk je naar iets voor de komende jaren? Wil je een klus-huis of iets dat al helemaal af is? En wil je iets dat gelegen is in het centrum of liever buitenaf? Hieronder tonen we wat statistieken van een gemiddelde 2 onder 1 kap woning in Nederland. 

Type woning2 onder 1 kap
Gemiddeld woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde oppervlakte achtertuin120 m2
Gemiddelde prijs€439.000
Aantal woningen te koopcirca 5.000
Gemiddelde WOZ-waarde€398.000
Eigenschappen rijtjeshuis

Het energieverbruik van een 2 onder 1 kap

Als je een 2 onder 1 kap woning koopt moet je wel rekening houden met een toename van het energieverbruik t.o.v. een appartement of tussenwoning. Dat komt omdat het huis half vrijstaand is en daardoor meer opties voor warmteverlies heeft. Goede muurisolatie is dus essentieel. Om je een idee te geven wat je per maand kwijt bent aan energiekosten hebben we onderzoek wat de gemiddelde energiekosten van een 2 onder 1 kap huis zijn (gas, elektra, woonlabel). 

Gemiddeld gasverbruik1.560 m³
Gemiddeld stroomverbruik3.190 kWh kWH (bij 2 personen)
Gemiddelde energierekening€175,00 per maand
Gemiddeld woninglabelEnergielabel C
Wat is een 2 onder 1 kap woning?

Een 2 onder 1 kap huis is een tweegezinswoning dat half vrijstaande wordt gebouwd aan een andere woning. Vaak bouw je dit samen met een medebouwer. De woningen beschikken over een ruime tuin en aangebouwde garage. Vaak kun je ook achterom de tuin in.

Wat is het pluspunt van een twee onder één kap?

Het grote voordeel is het grotere woonoppervlak en de ruimte rondom de woning. Een eigen oprit biedt gemak, een eigen privé parkeerplaats en ruimte voor een eigen laadpaal. Voor zijn de voortuin en achtertuin lekker ruim en kun je daar goed vertoeven.

Wat kost een doorsnee 2-onder-1 kapper in Nederland?

Tegenwoordig betaal je rond de €440.000 voor een normale woning die redelijk onderhouden is. De prijs is voornamelijk afhankelijk van de ligging en de kavel-grootte. De gemiddelde WOZ-waarde ligt op ongeveer €400.000. Dit is niet de normale verkoopprijs, maar de waarde in de ogen van de gemeente voor het vaststellen van gemeentelijke belastingen.

Wat is het gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning?

Het gemiddelde woonoppervlak ligt rond de 145 m2. De tuin is gemiddeld zo’n 120 m2 (afhankelijk van de stad en ligging). De woningen hebben eigenlijk altijd een aangebouwde garage en een eigen oprit met parkeerplaats.