Woning kopen Puttershoek

Ga je een woning kopen in Puttershoek? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand heb je verschillende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien ontdek je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 38.203 woningen (70,2% koop, 29,6% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €364.756. Op Woningassistent.nl bekijk je het woningaanbod in Puttershoek, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €266.000, de basis verkoopprijs is €364.756.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals natuurgebieden, kinderopvang, scholen, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsPuttershoek
Postcode3297
Netnummer078 (+3178)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Puttershoek mei 2024

In het schema hierna maak je kennis met het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek op bouwjaar, woningtype, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal & de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Maasdam, Wijngaarden, s-Gravendeel, Mookhoek en Strijensas.

woning-te-koop-puttershoek

Een appartement kopen in Puttershoek

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 750 m3 gas en +/- 2040 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Puttershoek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1020 kuub gas en gem. 2830 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Puttershoek is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 & 125 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3040 kWh elektra + 1210 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Puttershoek

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3370 kWh stroom en 1350 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4060 elektriciteit (kWh) & 1790 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Puttershoek

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Puttershoek Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Puttershoek

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van taxateurs en makelaars in Puttershoek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Puttershoek geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 – €3.100. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Puttershoek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Puttershoek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Puttershoek

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Puttershoek en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Puttershoek kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hoeksche Waard zijn er 38.203 woningen. We maken onderscheid tussen 31.875 (70,2%) koophuizen en 6.328 (29,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 121 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €266.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €364.756. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Puttershoek. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Puttershoek?

Een huishouden in Hoeksche Waard heeft een verbruik van gemiddeld 1180 kuub gas p/jaar en 3010 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (750 m3 gas en 2040 kWh stroom. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1790 kuub gas p/jaar en 4060 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Puttershoek passen duurzame producten zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Puttershoek?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 87.401 mensen in 37.135 huishoudens. Dit zijn 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 families zonder kinderen en 13.500 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Puttershoek?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Puttershoek plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 3297.

Plaats een reactie