Woning kopen Wijngaarden

Alles weten over woning kopen in Wijngaarden? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek zijn er voldoende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop tref je hier een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 17.340 woningen (68,9% koopwoning, 30,6% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €373.551. Op deze website vind je het nieuwe woningaanbod in Wijngaarden, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €287.000, de gemiddelde woningprijs is €373.551.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsWijngaarden
Postcode3366
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Wijngaarden mei 2024

Hieronder bekijk je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtypeen meer onderwerpen zoals verwarming & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Giessenburg, Benschop, Maasdam, Puttershoek & s-Gravendeel.

woning-te-koop-wijngaarden

Een appartement kopen in Wijngaarden

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 820 m3 gas en +/- 2090 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Wijngaarden

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 75 m2 – 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1000 kuub gas en tevens 2680 kWh stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Wijngaarden is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 – 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2870 kWh elektra & 1190 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Wijngaarden

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3380 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 en 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4100 elektra (kWh) & 1870 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Wijngaarden

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Wijngaarden Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te ronden. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Wijngaarden

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tref je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Wijngaarden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Wijngaarden helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 en €2.850. In de volgende weergave check je adressen van financieel adviseurs in Wijngaarden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wijngaarden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Wijngaarden

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Wijngaarden en in de buurt. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Wijngaarden kopen?

In deze gemeente Molenlanden zijn er ruim 17.340 woningen. Hierbij spreken we van 15.371 (68,9%) koopwoningen en 1.969 (30,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €287.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €373.551. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wijngaarden. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Wijngaarden?

Een woonhuis in Molenlanden heeft een verbruik van gemiddeld 1290 kuub gas p/jaar en 3090 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (820 m3 per jaar aan gas en 2090 kWh stroom. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1870 m3 gas voor verwarming en warm water en 4100 elektra (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Wijngaarden passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Wijngaarden?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente leven 43.909 inwoners in 16.795 verschillende huishoudens. Het betreft 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 gezinnen zonder kinderen en 7.031 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,59 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Wijngaarden?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Wijngaarden laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.molenlanden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3366.

Plaats een reactie