Woning kopen Molenlanden

Plannen om een woning te kopen in Molenlanden? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving heb je toegang tot diverse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 17.340 huizen (68,9% koop, 30,6% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €373.551. Op dit woningplatform blader je door het beschikbare woningaanbod in Molenlanden, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €287.000, de gemiddelde verkoopprijs is €373.551.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals sportclubs, kinderopvang, restaurants, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2971
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Molenlanden mei 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van mei 2024. Selecteer op bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen relevante factoren als isolatie & rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook woningen die te koop staan in Ridderkerk, Barendrecht, Alblasserdam, Krimpen aan den IJssel of Zuidplas.

woning-te-koop-molenlanden

Appartementen te koop Molenlanden

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 92 m2.
 • Het energiegebruik is circa 820 m3 gas en gem. 2090 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Molenlanden

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 – 114 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1000 kuub gas en +/- 2680 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Molenlanden is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Molenlanden

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 151 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3380 kWh stroom en 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4100 elektriciteit (kWh) + 1870 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Molenlanden

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als het duidelijk is wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Molenlanden Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod zal afhangen van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Molenlanden

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Molenlanden en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Molenlanden helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 & €2.650. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Molenlanden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Molenlanden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Molenlanden

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Molenlanden en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Molenlanden kopen?

In de hele gemeente Molenlanden bestaan er circa 17.340 woonobjecten. Het gaat daarbij om 15.371 (68,9%) koopwoningen en 1.969 (30,6%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €287.000 en de gem. verkoopprijs is €373.551. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Molenlanden. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Molenlanden?

Een huis in Molenlanden heeft een verbruik van gemiddeld 1290 m3 gas en 3090 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 kuub gas en 2090 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1870 m3 aan gas en 4100 stroom (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Molenlanden passen duurzame oplossingen als warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Molenlanden?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 43.909 inwoners die we kunnen onderverdelen in 16.795 gezinnen. Dat betreffen 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 gezinnen zonder kinderen en 7.031 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,59 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Molenlanden?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Molenlanden bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.molenlanden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 3366.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie