Woning kopen Benschop

Jouw ideale woning kopen in Benschop? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Utrecht. In de nabije buurt zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens is er vlakbij een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 5.838 woningen (74,2% koopwoning, 25,6% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €397.772. Op deze informatieve website tonen wij het huidige woningaanbod in Benschop, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Utrecht.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €306.000, de gemiddelde woningprijs is €397.772.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals kinderopvang, sportclubs, restaurants, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteLopik
PlaatsBenschop
Postcode3411
Netnummer0348 (+31348)
Inwoners (gemeente)14.467
Aantal huishoudens5.647
Aantal huishoudens met kinderen2.399
Gemiddelde huishoudensgrootte2,54
Aantal woningen5.838
Aantal koopwoningen4.965
Aantal huurwoningen873
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€306.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.772
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Benschop mei 2024

Onderstaand maak je kennis met alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoom verder in op ligging, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamersen relevante factoren als energielabel of aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Lopikerkapel, Jaarsveld, Giessenburg, Wijngaarden en Maasdam.

woning-te-koop-benschop

Appartementen te koop Benschop

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 880 m3 gas + 2160 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Benschop

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 120 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1030 kuub gas & 2920 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Benschop is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 & 123 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3070 kWh elektriciteit & 1240 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Benschop

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 & 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3550 kWh stroom en 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4200 elektriciteit (kWh) en 1910 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Benschop

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Benschop Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering te bevestigen. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Benschop

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Benschop en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Benschop geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.600 & €3.250. In de volgende weergave vind je adressen van financieel adviseurs in Benschop.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Benschop. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Benschop

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Benschop en daarbuiten. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Benschop kopen?

In de gemeente Lopik bestaan er circa 5.838 woningen. Dit zijn 4.965 (74,2%) koophuizen en 873 (25,6%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €306.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €397.772. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Benschop. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Benschop?

Een woonhuis in Lopik gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1320 m3 aan gas en 3240 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (880 kuub gas en 2160 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 4200 kWh elektra). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Benschop passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Benschop?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 14.467 inwoners die we kunnen onderverdelen in 5.647 gezinnen. Dat betreffen 1.488 eenpersoonshuishoudens, 1.760 gezinnen zonder kinderen en 2.399 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,54 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Benschop?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Benschop bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.lopik.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 3405, 3411.

Plaats een reactie