Woning kopen Giessenburg

Van plan om een woning te kopen in Giessenburg? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving vind je allerhande faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 17.340 woningen (68,9% koop, 30,6% huur). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €373.551. Op dit woningportaal tonen wij het beschikbare woningaanbod in Giessenburg, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de gemiddelde huizenprijs is €373.551.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels, restaurants, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsGiessenburg
Postcode3381
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Giessenburg mei 2024

In deze lijst ontdek je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, liggingen relevante factoren als energieneutraal & rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Benschop, Lopikerkapel, Wijngaarden, Maasdam en Puttershoek.

woning-te-koop-giessenburg

Appartement kopen in Giessenburg

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 & 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 820 m3 gas + 2090 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Giessenburg

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 122 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1000 kuub gas en daarbij 2680 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Giessenburg is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 – 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2870 kWh elektriciteit + 1190 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Giessenburg

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 – 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3380 kWh elektra & 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4100 elektra (kWh) en 1870 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Giessenburg

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Giessenburg Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Giessenburg

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Giessenburg en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Giessenburg geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €2.850. In de opsomming hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Giessenburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Giessenburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Giessenburg

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Giessenburg en omliggende plekken. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Giessenburg kopen?

In de hele gemeente Molenlanden registreren wij 17.340 woonobjecten. Er zijn 15.371 (68,9%) koopwoningen en 1.969 (30,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 136 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €287.000 en de gem. marktprijs is €373.551. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Giessenburg. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Giessenburg?

Een woonobject in Molenlanden kent een gem. verbruik van 1290 kuub gas p/jaar en 3090 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (820 kuub gas p/jaar en 2090 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1870 m3 aan gas en 4100 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Giessenburg passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Giessenburg?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 43.909 inwoners die we kunnen onderverdelen in 16.795 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 gezinnen zonder kinderen en 7.031 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,59 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Giessenburg?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Giessenburg laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.molenlanden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 3380, 3381, 4209.

Plaats een reactie