Woning kopen Harmelen

Van plan om een woning te kopen in Harmelen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Utrecht. In de omgeving vind je diverse dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 22.437 woningen (66,5% koopwoning, 33,4% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €419.836. Op dit huizenplatform vind je het actuele woningaanbod in Harmelen, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Utrecht.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €306.000, de gemiddelde verkoopprijs is €419.836.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteWoerden
PlaatsHarmelen
Postcode3481
Netnummer0348 (+31348)
Inwoners (gemeente)52.299
Aantal huishoudens21.873
Aantal huishoudens met kinderen8.455
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen22.437
Aantal koopwoningen16.051
Aantal huurwoningen6.386
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€306.000
Gemiddelde verkoopprijs€419.836
Gemiddeld gasverbruik1150 m3
Gemiddeld stroomverbruik2870 kWh

Woningaanbod Harmelen mei 2024

In deze lijst ontdek je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, ligging, bouwjaaren extra details als energielabel en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Maarssen, Oud Zuilen, Zegveld, Kamerik of Hekendorp.

woning-te-koop-harmelen

Appartementen te koop Harmelen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 710 m3 gas en gem. 1940 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Harmelen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 80 m2 – 115 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1100 kuub gas en gem. 2940 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Harmelen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3070 kWh elektriciteit en 1320 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Harmelen

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3550 kWh elektriciteit en 1540 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 – 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4460 elektriciteit (kWh) + 2060 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Harmelen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Harmelen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Harmelen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Harmelen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Harmelen geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 & €2.900. In de opsomming hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Harmelen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Harmelen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Harmelen

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Harmelen en omliggende plekken. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Harmelen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Woerden vinden we circa 22.437 woonobjecten. Je vindt hier circa 16.051 (66,5%) koopwoningen en 6.386 (33,4%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 123 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €306.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €419.836. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Harmelen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Harmelen?

Een woning in Woerden gebruikt gemiddeld 1150 m3 gas voor verwarming en warm water en 2870 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (710 m3 per jaar aan gas en 1940 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (2060 m3 gas voor verwarming en warm water en 4460 kWh electriciteit). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Harmelen passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Harmelen?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 52.299 personen die we kunnen onderverdelen in 21.873 verschillende gezinnen. Het betreft 6.805 eenpersoonshuishoudens, 6.613 families zonder kinderen en 8.455 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,36 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Harmelen?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Harmelen bouwen. Informeer bij de gemeente (www.woerden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 3480, 3481.

Plaats een reactie