Woning kopen Provincie Utrecht

Met onze woningzoeker vind je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamersen extra details als energieneutraal en en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging.

Bekijk direct het complete woningaanbod in IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater, Nieuwegein, Woerden, Utrecht, Stichtse Vecht, De Ronde Venen, Zeist, De Bilt, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Soest, Amersfoort, Leusden, Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Bunnik, Houten en Vijfheerenlanden.

Aanbod appartement kopen in Provincie Utrecht

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

Rijtjeshuis te koop Provincie Utrecht

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Provincie Utrecht is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Provincie Utrecht

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

In vijf stappen een woning kopen in Provincie Utrecht

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Provincie Utrecht Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Actuele lijst verkochte huizen in Provincie Utrecht

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Provincie Utrecht en net daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda