Woning kopen Woerden

Van plan om een woning te kopen in Woerden? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Utrecht. In de omgeving heb je verschillende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 22.437 woningen (66,5% koophuis, 33,4% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €419.836. Op deze website ontdek je het recente woningaanbod in Woerden, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Utrecht.
 • Er is een mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €306.000, de gemiddelde woningprijs is €419.836.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteWoerden
Postcode3447
Netnummer0348 (+31348)
Inwoners (gemeente)52.299
Aantal huishoudens21.873
Aantal huishoudens met kinderen8.455
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen22.437
Aantal koopwoningen16.051
Aantal huurwoningen6.386
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€306.000
Gemiddelde verkoopprijs€419.836
Gemiddeld gasverbruik1150 m3
Gemiddeld stroomverbruik2870 kWh

Woningaanbod Woerden mei 2024

Onderstaand tref je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woningtypeen andere woningeigenschappen als zuinigheid & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Utrecht, Stichtse Vecht, Nieuwegein, Oudewater & Montfoort.

woning-te-koop-woerden

Appartement kopen in Woerden

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 102 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 710 m3 gas en 1940 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Woerden

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1100 kuub gas + 2940 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Woerden is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 & 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3070 kWh elektriciteit en 1320 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Woerden

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 123 m2 – 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3550 kWh elektriciteit & 1540 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 & 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4460 elektra (kWh) en 2060 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Woerden

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Woerden Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop definitief te regelen. D.m.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Woerden

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tref je gegevens van taxateurs en makelaars in Woerden en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Woerden helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €2.700. In de lijst hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Woerden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Woerden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Woerden

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Woerden en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Woerden kopen?

In de gemeente Woerden bestaan er circa 22.437 woonobjecten. Er zijn 16.051 (66,5%) koopwoningen en 6.386 (33,4%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 123 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €306.000 en de gem. verkoopprijs is €419.836. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Woerden. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Woerden?

Een woning in Woerden heeft een verbruik van gemiddeld 1150 kuub gas p/jaar en 2870 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (710 m3 per jaar aan gas en 1940 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2060 kuub gas p/jaar en 4460 kWh stroom). Veel bezitters van huizen te koop in Woerden passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Woerden?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 52.299 personen die we kunnen onderverdelen in 21.873 huishoudens. Dit zijn 6.805 eenpersoonshuishoudens, 6.613 families zonder kinderen en 8.455 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,36 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Woerden?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Woerden bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.woerden.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3440, 3441, 3442, 3443, 3444, 3445, 3446, 3447, 3448, 3449.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie