Woning kopen Oud Zuilen

Jouw volgende woning kopen in Oud Zuilen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Utrecht. In de buurt bestaan er uiteenlopende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop tref je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 28.739 woningen (64,9% koop, 34,7% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €495.126. Op deze website check je het beschikbare woningaanbod in Oud Zuilen, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Utrecht.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €348.000, de gemiddelde verkoopprijs is €495.126.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals restaurants, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteStichtse Vecht
PlaatsOud Zuilen
Postcode3611
Netnummer030 (+3130)
Inwoners (gemeente)64.931
Aantal huishoudens28.236
Aantal huishoudens met kinderen10.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen28.739
Aantal koopwoningen21.432
Aantal huurwoningen7.307
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€348.000
Gemiddelde verkoopprijs€495.126
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Oud Zuilen mei 2024

Bijgaand krijg je inzicht in alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als CV-ketel en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Tienhoven, Westbroek, Maarssen, Harmelen & Zegveld.

woning-te-koop-oud-zuilen

Appartementen te koop Oud Zuilen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 104 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas en doorgaans 1950 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Oud Zuilen

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 – 124 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1130 kuub gas en +/- 3060 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Oud Zuilen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 116 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3210 kWh elektriciteit en 1390 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Oud Zuilen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3660 kWh elektriciteit & 1680 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 141 m2 en 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4170 stroom (kWh) en 1980 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Oud Zuilen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Oud Zuilen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te ronden. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Oud Zuilen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bekijk je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Oud Zuilen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Oud Zuilen geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 & €2.850. In onderstaande lijst bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Oud Zuilen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oud Zuilen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Oud Zuilen

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Oud Zuilen en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Oud Zuilen kopen?

In de buurt van de gemeente Stichtse Vecht vind je ongeveer 28.739 huizen. Je vindt hier circa 21.432 (64,9%) koopwoningen en 7.307 (34,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 120 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €348.000 en de gem. verkoopprijs is €495.126. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oud Zuilen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oud Zuilen?

Een woonhuis in Stichtse Vecht gebruikt gemiddeld 1210 m3 gas voor verwarming en warm water en 2970 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (770 m3 aan gas en 1950 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1980 kuub gas p/jaar en 4170 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Oud Zuilen passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Oud Zuilen?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 64.931 personen in 28.236 verschillende gezinnen. Het gaat om 9.145 eenpersoonshuishoudens, 8.585 gezinnen zonder kinderen en 10.506 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,28 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Oud Zuilen?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oud Zuilen plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.stichtsevecht.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3611.

Plaats een reactie