Woning kopen Maarssen

Jouw aanstaande woning kopen in Maarssen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Utrecht. In en rondom deze plek heb je toegang tot verschillende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 28.739 huizen (64,9% koopwoning, 34,7% huurhuis). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €495.126. Op dit huizenportaal check je het beschikbare woningaanbod in Maarssen, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Utrecht.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €348.000, de gemiddelde huizenprijs is €495.126.
 • In de regio vind je volop opties zoals kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteStichtse Vecht
PlaatsMaarssen
Postcode3601
Netnummer0346 (+31346)
Inwoners (gemeente)64.931
Aantal huishoudens28.236
Aantal huishoudens met kinderen10.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen28.739
Aantal koopwoningen21.432
Aantal huurwoningen7.307
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€348.000
Gemiddelde verkoopprijs€495.126
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Maarssen mei 2024

Hieronder bieden we het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, ligging, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakteen extra details als verwarming of parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Oud Zuilen, Tienhoven, Harmelen, Zegveld of Kamerik.

woning-te-koop-maarssen

Appartement kopen in Maarssen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 en 103 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas + 1950 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Maarssen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas en gem. 3060 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Maarssen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3210 kWh stroom en 1390 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Maarssen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 en 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3660 kWh elektra & 1680 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4170 elektra (kWh) + 1980 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Maarssen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Maarssen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Aan de hand van woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Maarssen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tonen wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Maarssen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Maarssen helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 & €3.200. In de opsomming hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Maarssen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maarssen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Maarssen

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Maarssen en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Maarssen kopen?

In de hele gemeente Stichtse Vecht vind je ongeveer 28.739 woonhuizen. Hierbij spreken we van 21.432 (64,9%) koophuizen en 7.307 (34,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 120 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €348.000 en de gem. verkoopprijs is €495.126. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Maarssen. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Maarssen?

Een woning in Stichtse Vecht heeft een verbruik van gemiddeld 1210 m3 per jaar aan gas en 2970 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (770 m3 gas en 1950 kWh stroom. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1980 m3 gas voor verwarming en warm water en 4170 elektra (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Maarssen passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Maarssen?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 64.931 personen in 28.236 verschillende huishoudens. Het gaat om 9.145 eenpersoonshuishoudens, 8.585 gezinnen zonder kinderen en 10.506 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,28 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of social media. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Maarssen?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Maarssen realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.stichtsevecht.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 3600, 3601, 3602, 3603, 3604, 3605, 3606, 3607, 3608.

Plaats een reactie