Woning kopen Gelderswoude

Jouw ideale woning kopen in Gelderswoude? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 3.740 huizen (74,4% koophuis, 25,5% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €441.652. Op dit huizenplatform ontdek je het woningaanbod in Gelderswoude, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

  • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zuid-Holland.
  • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en grote gezinswoningen.
  • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €324.000, de gemiddelde huizenprijs is €441.652.
  • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals sportclubs, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
PlaatsGelderswoude
Postcode2735
Netnummer079 (+3179)
Inwoners (gemeente)8.605
Aantal huishoudens3.479
Aantal huishoudens met kinderen1.356
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen3.740
Aantal koopwoningen2.808
Aantal huurwoningen932
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€324.000
Gemiddelde verkoopprijs€441.652
Gemiddeld gasverbruik1150 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Gelderswoude april 2024

In het overzicht hieronder ontdek je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Selecteer op bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijsen extra details als CV-ketel of aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het woningaanbod Moerkapelle, Zevenhuizen, Benthuizen, s-Gravenzande & Poeldijk.

woning-te-koop-gelderswoude

Een appartement kopen in Gelderswoude

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

  • Een perfecte woning voor senioren en starters.
  • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
  • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 98 m2.
  • Dit type huis gebruikt gemiddeld 750 m3 gas & 2300 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Gelderswoude

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

  • Een typische starterswoning.
  • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
  • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 106 m2.
  • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1040 kuub gas en 2940 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Gelderswoude is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

  • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
  • Meer privacy en meer lichtinval.
  • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 80 m2 – 121 m2.
  • Schatting: er wordt 3110 kWh stroom en 1280 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Gelderswoude

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

  • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
  • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
  • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 – 146 m2.
  • Er wordt gemiddeld 3560 kWh elektra en 1480 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

  • Vrijheid van ontwerp en indeling.
  • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
  • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 204 m2.
  • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4110 stroom (kWh) & 1910 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Gelderswoude

  1. Welk bedrag kan ik lenen?

    Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

  2. Plan een woning bezichtiging in

    Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Gelderswoude Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

  3. Bieden op een woning

    Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

  4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

    Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

  5. Bevestig de hypotheek offerte

    Nu is het zaak om de financiering van de woning af te ronden. A.d.h.v. aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Gelderswoude

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Gelderswoude en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Gelderswoude geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 & €2.700. In onderstaande lijst vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Gelderswoude.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gelderswoude. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Gelderswoude

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Gelderswoude en in de buurt. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Gelderswoude kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Zoeterwoude registreren wij 3.740 woonhuizen. Hierbij spreken we van 2.808 (74,4%) koophuizen en 932 (25,5%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 129 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €324.000 en de gem. verkoopprijs is €441.652. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Gelderswoude. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Gelderswoude?

Een woonobject in Zoeterwoude verbruikt qua energie gem. zo’n 1150 kuub gas en 3010 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (750 m3 gas voor verwarming en warm water en 2300 kWh stroom. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1910 kuub gas p/jaar en 4110 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Gelderswoude passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Gelderswoude?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 8.605 mensen in 3.479 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 963 eenpersoonshuishoudens, 1.160 gezinnen zonder kinderen en 1.356 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,36 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Gelderswoude?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Gelderswoude laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.zoeterwoude.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 2735.

Plaats een reactie