Woning kopen Benthuizen

Van plan om een woning te kopen in Benthuizen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt bestaan er allerhande faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 48.893 huizen (63,4% koop, 36,6% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €360.031. Op dit woningplatform bieden wij het woningaanbod in Benthuizen, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €264.000, de gemiddelde verkoopprijs is €360.031.
 • In de regio vind je volop opties zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
PlaatsBenthuizen
Postcode2731
Netnummer079 (+3179)
Inwoners (gemeente)111.897
Aantal huishoudens48.720
Aantal huishoudens met kinderen17.574
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen48.893
Aantal koopwoningen31.832
Aantal huurwoningen17.061
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€264.000
Gemiddelde verkoopprijs€360.031
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Benthuizen mei 2024

Met onze huizenzoeker tref je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen relevante factoren als verwarming en mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Gelderswoude, Moerkapelle, s-Gravenzande, Poeldijk en Ter Heijde.

woning-te-koop-benthuizen

Studio of appartement kopen in Benthuizen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 800 m3 gas en daarbij 2060 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Benthuizen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1060 kuub gas en tevens 2990 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Benthuizen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3110 kWh elektriciteit en 1270 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Benthuizen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 & 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3650 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 en 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 4400 stroom (kWh) en 1970 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Benthuizen

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Benthuizen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. D.m.v. aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Benthuizen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Benthuizen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Benthuizen helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.550 – €2.750. In de opsomming hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Benthuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Benthuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Benthuizen

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Benthuizen en daarbuiten. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Benthuizen kopen?

In de hele gemeente Alphen aan den Rijn vinden we circa 48.893 huizen. Hierbij spreken we van 31.832 (63,4%) koopwoningen en 17.061 (36,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 113 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €264.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €360.031. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Benthuizen. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Benthuizen?

Een huishouden in Alphen aan den Rijn gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1090 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2830 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (800 m3 gas voor verwarming en warm water en 2060 kWh stroom. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1970 kuub gas p/jaar en 4400 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Benthuizen passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Benthuizen?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 111.897 mensen in 48.720 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 16.078 eenpersoonshuishoudens, 15.068 families zonder kinderen en 17.574 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,27 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Benthuizen?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Benthuizen plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.alphenaandenrijn.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2730, 2731, 2735.

Plaats een reactie